asseco Aimtec murr

Iniciativa STOP DŘINĚ podpoří bezpečnost práce

Na podporu skladníků představilo české zastoupení společnosti Jungheinrich iniciativu, v jejímž rámci nabízí elektrické paletové vozíky jako alternativu k tahání velmi těžkých nákladů mechanickými paleťáky.

 

Manipulace s těžkými paletami je při použití mechanického vozíku fyzicky velmi náročná, naproti tomu umožňují elektrické paletové vozíky daleko rychlejší a pohodlnější práci.
„Zjistili jsme, že spousta zaměstnanců v logistice i výrobě stále používá mechanické paletové vozíky na každodenní tahání těžkých nákladů. Myslíme si, že v současné době, kdy elektrické paleťáky startují již na 39 900 Kč, je to zbytečná dřina. Na stránkách stop-drine.cz nabízíme informace ke kompletní řadě ručně vedených elektrických vozíků i řadu referencí,“ říká Martin Koudelka, vedoucí marketingu Jungheinrich ČR.

Příklad z praxe
Po nasazení elektrických paletových vozíků ve firmě K+P line došlo k okamžité změně. Práce byla rychleji hotová a obsluha nebyla unavená, což přispělo i k vyšší bezpečnosti práce. Jak říká jednatel firmy K+P line Jiří Kavánek: „Dříve jsme překládali kamiony za pomoci čelního vozíku a ručního paleťáku. Překládka nyní probíhá výrazně rychleji a je pohodlnější.
Argumentem pro elektrifikaci paletových vozíků ale zdaleka není jen výkon a efektivita. „V dnešní době, kdy je nouze o kvalitní pracovníky, jde o zajímavý benefit, který může být pro řadu pracovníků výrazným impulzem k setrvání ve firmě. Navíc se výrazně snižuje riziko pracovních neschopností,“ doplňuje Martin Koudelka.

Každý provoz je specifický
Někde potřebují vozík na vícesměnný provoz denně, a někde zase složí dvakrát do týdne kamion a vozík je pak v nečinnosti. Díky tomu připravila společnost Jungheinrich v rámci iniciativy ucelený přehled všech možností elektrických vozíků. Oproti minulosti tak v šíři portfolia firmy nastal výrazný posun. Dnes si zákazník může vybrat vhodný vozík podle svých specifických kritérií, stačí se podívat na: www.stop-drine.cz.
Poměr cena-výkon je důležitým faktorem i při nákupu manipulační techniky, navíc ne každý potřebuje vysoký výkon. Proto Jungheinrich nenabízí pouze nejvýkonnější stroje, které jsou špičkou v oboru, ale vydal se i cestou výroby jednodušších vozíků s menším výkonem a také nižší cenou. „Tak nabízený poměr cena-výkon dává smysl i v méně náročných nasazeních,“ vysvětluje Martin Koudelka.

Dostupná Li-Ion technologie
Dalším argumentem pro nahrazení ruční práce elektrickou je lithium-iontová technologie v bateriích. Ta umožňuje mezidobíjení v jakémkoliv okamžiku a zároveň není nutné dobíjet baterii do plné kapacity. Za 30 minut je baterie dobitá na 50 % své kapacity a připravena k pokračování práce. K úplnému nabití pak stačí 1,5 hodiny.
„Díky těmto vlastnostem je práce s lithiovými bateriemi naprosto bezpečná a bezúdržbová. Oproti využití vozíků s olověnými bateriemi odpadá nutnost dolévání elektrolitu do článků baterie a s vozíky tak může pracovat kdokoliv bez nutnosti specifického školení na práci s bateriemi. V letošním roce navíc uvádíme na trh základní model elektrického paleťáku s lithiovou baterií, který je s cenou 39 900 Kč dostupný opravdu každému. Nejedná se sice o vozík pro celodenní nasazení, ale jako pomocník pro manipulaci s těžkými břemeny nebo na nedokonalé podlaze na 1–2 hodiny čisté práce denně je naprosto dostačující,“ shrnuje výhody Pavel Králík, produktový manažer společnosti Jungheinrich.

www.stop-drine.cz

 
Publikováno: 19. 6. 2019 | Počet zobrazení: 1281 článek mě zaujal 271
Zaujal Vás tento článek?
Ano