asseco Aimtec murr

ŽĎAS pracuje na projektu pro Bonatrans

ŽĎAS realizuje významný kontrakt na modernizaci válcovny kol pro největšího evropského výrobce železničních dvojkolí a jejich součástí, firmu Bonatrans.

 

Žďárská strojírenská společnost vyrobí a dodá nový prohýbací, děrovací a tvarovací lis a také novou válcovací stolici včetně kompletní mechanizace, výměny nástrojů a manipulátorů. Součástí dodávky bude i nový hydraulický pohon, řízení celé linky a úprava stávajícího pěchovacího lisu. Vzhledem k tomu, že ŽĎAS provede většinu montážních prací během plného provozu, nebude společnost Bonatrans nucena výrazně omezit svoji výrobu.

Práce na tomto projektu jsou v plném proudu, protože první z několika etap projektu má být dokončena ještě letos. V současné době probíhá montáž válcovací stolice pro přesné válcování železničních kol za tepla. Ta bude dokončena v květnu, poté budou následovat zkoušky zařízení včetně vyválcování 70 ks kol pěti typů. Ve žďárském provozu tak dočasně vznikne simulace části finálního pracoviště, včetně manipulátoru pro vkládání kol do válcovací stolice, plynové pece pro ohřev polotovarů dodaných firmou Bonatrans, stolu pro odkládání a měření kol a řídicího pracoviště. Od počátku června do poloviny července by měly probíhat teplé zkoušky a začátkem září bude zahájena expedice, montáž a oživení zařízení u zákazníka. Do konce roku bude zařízení uvedeno do provozu.

Souběžně probíhají práce na finalizaci prohýbacího hydraulického lisu CKVP 4000 o celkové hmotnosti 330 t, který je určen pro zápustkové kování za tepla a slouží k tvarování železničních kol. V dubnu proběhla předpřejímka, nyní se již lis demontuje a počátkem června bude zahájena expedice, a následná montáž u zákazníka.

 
Publikováno: 19. 6. 2019 | Počet zobrazení: 1899 článek mě zaujal 336
Zaujal Vás tento článek?
Ano