asseco Aimtec murr

iCONN – nová přidaná hodnota pro kompresory GD

V posledních třech letech se většina zákazníků potýká s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků pro údržbu a pravidelnou kontrolu strojního vybavení. Proti tomu se stupňují jejich požadavky na rychlý a kvalitní servis.

 

Především klienti v průmyslu jsou svými odběrateli a smlouvami s nimi nuceni zajišťovat pravidelnou dodávku výrobků bez zbytečných zpoždění a komplikací. V opačném případě jsou mnohdy vystaveni nemalým sankcím včetně možnosti vypovězení smlouvy, což by pro ně mohlo být v některých případech i likvidační. Namístě je tedy otázka, jak je možné tuto situaci řešit za současných pro ně nepříznivých podmínek.
Náklady na odbornou obsluhu a dohled kompresorových technologií neustále rostou a v řadě případů neznamená navýšení kapacity personálu uspokojivé řešení zajišťující zvýšení bezpečnosti a spolehlivosti dodávek stlačeného vzduchu pro výrobní procesy a ekonomii provozu.

Řešení iCONN
V duchu filozofie Průmyslu 4.0 přichází Gardner Denver (GD), celosvětový výrobce kompresorů s další technologií, která je symbolem kvality a spolehlivosti, s řešením s vysokou přidanou hodnotou. Je jím integrovaný dohledový systém pro kontrolu, monitoring a plánování pravidelných servisních aktivit na šroubových kompresorech GD. Tento systém, který je standardní součástí dodávky každého nového kompresoru od elektrického příkonu 30 kW, lze využít pro sledování a aktivní zasílání informací o stavu zařízení, tj. varovných a alarmových hlášení včetně dalších důležitých informací, jako je např. aktuální stav výstupního tlaku zařízení, teplota oleje nebo množství dosažených provozních hodin. Od poloviny roku 2018 je toto řešení s názvem iCONN bezplatně dodáváno pro všechny šroubové kompresory bezmazné i olejem mazané nad 30 kW.
iCONN lze dodatečně doplnit i do stávajících zařízení s ovládacími panely řady GD Pilot, resp. Compair Delcos. Zákazník zaplatí pouze za dodávku a instalaci tohoto systému zhruba 15 000 Kč dle místa instalace. Samotný provoz a další náklady spojené s datovým přenosem prostřednictvím GSM modulu jsou pro zákazníky společnosti VESKOM zdarma. iCONN je zařízení pro dálkový dohled přes internet, které pro svůj provoz nepotřebuje další intranetovou síť (Profinet), a tak nevyžaduje další investici ze strany jeho uživatele. Zákazník přitom má možnost veškeré informace z dálkového systému využít pro zefektivnění obsluhy, dohledu kompresorového zařízení a údržby této technologie. Servisní organizace VESKOM má současně možnost dálkově kontrolovat její chod a předvídat následné servisní aktivity z poskytnutých dat o zařízení.

Sečteno a podtrženo
iCONN přináší nejen přidanou hodnotu ve vyšší bezpečnosti provozu a spolehlivosti zařízení a prevencí závad, ale také úspory energie, nižší náklady na kvalitní servis a údržbu zařízení, neboť umožňuje předcházet drahým opravám v případě poruch většího rozsahu. Vložená investice se tak vrátí ve velice krátkém čase. Přitom má zákazník dle nových garančních podmínek PROTECT 10 možnost získat záruku 6 let na nový šroubový kompresor GD včetně 10leté záruky na jeho šroubový blok.
Neváhejte tedy s nákupem nových zařízení GD, případně s dodatečnou instalací těchto unikátních systémů, a staňte se tak součástí nových automatizovaných soustav Průmyslu 4.0. Pro případné reference ve vašem okolí kontaktujte společnost VESKOM.

www.veskom.cz

 
Publikováno: 20. 6. 2019 | Počet zobrazení: 1568 článek mě zaujal 271
Zaujal Vás tento článek?
Ano