asseco Aimtec murr

Mobil s periskopem

Dvojici smartphonů P30 a P30 Pro označuje Huawei jako nejpokročilejší fotosmartphony, které představují revoluci v mobilním fotografování.

 

Podobné marketingové výroky je nutné brát vždy s rezervou, ale objektivně je nutno přiznat, že tyto modely se korejskému výrobci povedly. Oba smartphony dostaly displej FHD+ s mimořádně jemným rozlišením (2340 x 1080 px) a velikostí 6,1", resp. 6,4". Přístroje disponují výkonným procesorem Kirin 980, čipsetem vyrobeným 7nm technologií s Dual-NPU, který podporuje rychlejší rozpoznávání obrazu.

Ostrý obraz
Nejpozoruhodnějším na těchto smartphonech je jejich fotografická výbava a možnosti, zejména u modelu P30 Pro s novým systémem Leica Quad Camera. Ten je složený ze čtyř objektivů: hlavní disponuje rozlišením 40 Mpx a snímačem SuperSpectrum, druhý ultra širokoúhlý objektiv má rozlišení 20 Mpx, teleobjektiv 8 Mpx a čtvrtý je objektiv Time-of-Flight (TOF).
Snímač SuperSpectrum s velikostí 1/1,7“ zachycuje světlo novým způsobem, který nahrazuje zelené pixely žlutými a tím dosahuje vysokých hodnot ISO. Díky těmto technologiím dokážou smartphony vytvořit špičkové snímky i videa za různých světelných podmínek. Senzor s clonou f/1,6 je určen pro ultraširoké snímky, a to i za podmínek s nízkým osvětlením. Ve spolupráci s velkým snímačem, umělou inteligencí a optickou stabilizací přináší P30 Pro jasnější a detailnější záběry i v noci a bez pomoci stativu.

Pohyblivé obrázky v režii AI
Systém AI HDR+ umožňuje efektně kombinovat více fotografií zhotovených v rychlém sledu, aby se optimalizovaly přeexponované a podsvícené snímky. O precizní záběry zblízka se stará objektiv SuperZoom. Podporuje přiblížení až 5násobným optickým zoomem, 10násobným hybridním zoomem a 50násobným digitálním zoomem. U optického zoomu stojí za pozornost především unikátní periskopová konstrukce. Hranolový prvek v teleobjektivu ohýbá světlo v pravém úhlu tak, aby se maximalizovala ohnisková vzdálenost při současné minimalizaci výšky fotoaparátu.
Úplnou novinkou je režim Dual-View, který umožní využívat dva snímače pro záznam různých videí současně. Například natočit ultra širokoúhlý klip a zároveň i záběr se zoomem.  

 
Publikováno: 20. 6. 2019 | Počet zobrazení: 1177 článek mě zaujal 253
Zaujal Vás tento článek?
Ano