asseco Aimtec murr

Dokázali byste si postavit vlastní počítač?

Se simulátorem zaměřeným na toto téma si to můžete vyzkoušet a zjistit, zda máte předpoklady zařadit se do kategorie nyní tak velmi žádaných „ajťáků“.

 

Ačkoli doba, kdy si šikovní „bastlíři“ počítače sestavovali sami, už zřejmě skončila, a většina uživatelů se spoléhá na standardizované komerčně nabízené sestavy či na služby příslušných IT specialistů, nemusí být od věci si něco takového vyzkoušet. A přitom třeba i porozumět trochu více tomu, jak věci, na kterých funguje celá naše dnešní společnost, vlastně fungují. A přesně to je i účelem programu PC Building Simulation.
Jde v podstatě o počítačovou hru, která ale není jen pouhá hra. Tento simulátor vyvinutý nezávislým britským herním vydavatelstvím Irregular Corporation využívá reálnou databázi produktů skutečných výrobců počítačových komponent a pracuje s jejich parametry. To umožní uživateli sestavit si virtuální počítač, a jak konstatuje výrobce, může se naučit od jednoduché diagnostiky a různých úprav až po výtvory, které by mohl závidět nejeden počítačový nadšenec. Se skutečnými licencovanými součástkami a komplexní simulací hardwaru a softwaru je možné naplánovat a zrealizovat počítač přesně na míru a zjistit, jak si daná sestava bude vést ve standardním testovacím programu 3DMark používaném pro vyhodnocení výkonu PC.
Nejnovější update verze 1.1 s přídomkem be quiet! (tedy tichý, naznačuje rozšíření o možnost úpravy nakonfigurovaného počítače pro co nejtišší provoz) vydaná na jaře letošního roku dále rozšiřuje možnosti sestavení. Nyní se pracuje na přidání funkce, kterou zákazníci hodně požadovali – možnost vyměnit používané komponenty, jako myš, klávesnici i monitor – pro kterou původní prostředí workshopu nebylo navrženo. Tvůrci se snaží zapojit do spolupráce další partnery, aby mohli rozšířit rozsah dostupných dílů.

 
Publikováno: 20. 6. 2019 | Počet zobrazení: 1175 článek mě zaujal 292
Zaujal Vás tento článek?
Ano