asseco Aimtec murr

Obrana proti krádežím přes bezklíčové odemykání

Systém bezklíčového odemykání je zranitelný, zloději totiž dokážou signál z klíče prodloužit a vozidlo odcizit.

 

Jde o dlouholetý problém pro celý automobilový průmysl. Majitel vozu si většinou nechá klíče od vozidla v předsíni rodinného domu, zlodějům pak stačí se dostat co nejblíže k domu a speciálním zařízením signál z klíče zesílit natolik, aby jim umožnil odemknout a nastartovat vůz stojící před domem. Inženýři Fordu ale přišli na způsob, jak tomuto typu krádeží zabránit.
Klíč, neboli ovladač bezklíčového odemykání, bude vybaven snímačem pohybu. Pokud se takto modifikovaný ovladač nachází déle než 40 sekund v klidu, přejde do režimu spánku, takže signál nebude vysílán. Takže pak nebude možné žádným specializovaným zařízením signál z klíče zachytit. K opětovné aktivaci se stačí vydat s klíčem k vozidlu, které jej rozpozná na vzdálenost dvou metrů.   
Klíče se snímačem pohybu budou k dispozici nejdříve pro nejprodávanější modely Fiestu a Focus, poté je Ford postupně zavede i do dalších modelů.  

Tip na závěr
Parkujete-li vůz s bezklíčovým odemykáním před domem, nenechávejte klíč hned za vstupními domovními dveřmi. A pokud to nejde jinak, vložte jej do kovové krabičky nebo jinak odstíněného pouzdra, třeba alobalem.

 
Publikováno: 20. 6. 2019 | Počet zobrazení: 1295 článek mě zaujal 308
Zaujal Vás tento článek?
Ano