asseco Aimtec murr

WeldEye – software pro řízení svařování

Jsme přesvědčeni, že přehled vytváří hodnotu. To platí také při svařovací výrobě – s vědomím, že klíčem jsou vaše svary. Ale vědomosti jsou pouze polovinou celku.

 

Až systemizace vašich znalostí přináší vzhled, přičemž dokumentace a následná analýza vytváří požadovanou hodnotu. Nové software na sledování svařovacích parametrů WeldEye z dílny společnosti Kemppi je řešení na míru, které zjednodušuje svařovací dokumentaci a řízení výroby a sleduje všechny procesy související se svařováním. Sbírá a vyhodnocuje data o všech procesech nezávisle na tom, kde svářečské práce probíhají. Cílem je vytvářet hodnotu pro všechny zúčastněné při svařovací výrobě.
Software vytváří hodnotu prostřednictvím zjednodušení a umožnění větší kontroly. Řídí svařovací postupy a výsledky zkoušek, shromažďuje a sestavuje potřebnou dokumentaci. To snižuje režijní náklady díky menšímu množství manuální práce. Udržuje data o personálních kvalifikacích, např. která kvalifikace by měla být obnovena, kdo je způsobilý pro jaký druh projektů apod.
Také poskytuje více informací o firemních projektech svařování – nabízí sledovatelnost a vytváří rychlou dokumentaci od začátku do konce. Lze odkudkoli sledovat každou část výrobního procesu, dohlížet na práci svářečů i subdodavatelů i na to, jak vaše projekty pokračují. WeldEye monitoruje dodržování mezinárodních norem svařování a zároveň také funguje jako regulátor kvality, takže budete vždy v souladu s platnými standardy.

Zvýšení efektivity
Jde o řešení, které sbírá, systemizuje a poskytuje informace o jednotlivých svařovacích operacích, jakož i výsledcích testů. Tato transparentnost znamená, že svářeči mohou systematicky zlepšovat kvalitu svého svařování díky přezkoumání předchozí práce. Tato přidaná hodnota umožňuje odhalit závadu včas k okamžité opravě. WeldEye poskytuje novou úroveň sledovatelnosti svařovací výroby. Pokud bude zjištěna chybná dávka přídavného materiálu, software bude přesně vědět, které svary byly s tímto materiálem provedeny. Na konci dne tak zjistíte vyšší efektivitu díky menší potřebě opravných prací. Toto větší množství informací nejen, že zjednodušuje proces dokumentace, ale umožňuje projektovým manažerům rychlejší a lepší rozhodování.

Univerzální řešení
WeldEye pracuje se všemi značkami svařovacích zařízení. Je k dispozici (v několika jazycích) prostřednictvím online připojení – není potřeba instalovat speciální software. Lze jej snadno integrovat do stávajících IT řešení – systém je schopen komunikovat s vaším HR softwarem a ERP řešením. Jedná se o „cloud-based“ řešení, které umožňuje jednoduchým způsobem řídit vaší svařovací výrobu kdekoliv bez ohledu na to, kde se nacházíte.
Jde o unikátní softwarové řešení, které spojuje nejmodernější IT technologie, vysokou bezpečnost a mohutný operační výkon. Společnost Kemppi, kterou u nás výhradně zastupuje plzeňská firma ARC-H, spojila výhody všech modulů do jednoho celku. Podobný produkt se zatím na trhu nenachází.

Michal Šik, www.arc-h.cz/weldeye

 
Publikováno: 22. 7. 2019 | Počet zobrazení: 1339 článek mě zaujal 252
Zaujal Vás tento článek?
Ano