asseco Aimtec murr

Když oděvy hlídá Helios

Co má společného pracovní oděv s technikou a průmyslem obecně, není nutné zdůrazňovat, jsou potřeba všude i v automatizované výrobě.

 

Výrobce pracovních oděvů, společnost Krok Hranice, nejen že vyrábí širokou škálu pracovního oblečení a ochranných pomůcek pro zaměstnance výrobního sektoru, ale zaměřuje se i na zakázkovou výrobu, a provozuje servis a pronájem pracovního oblečení. Již od roku 2009 pomáhá k chodu firmy informační systém Helios Orange z produkce společnosti Asseco Solutions.
Podle vyjádření Stanislava Krause, marketingového manažera, využívá firma kromě CRM většinu modulů, které v informačním systému existují. Ačkoli byla firma s informačním systémem spokojena, vzhledem ke svému růstu potřebovala od systému, aby toho uměl víc. Proto požádali svého stávajícího dodavatele o konzultaci. Odborníci Asseco Solutions představili vedení firmy nový produkt – edici systému Helios Orange s názvem iNUVIO. „O možnosti nasazení edice iNUVIO jsme začali hovořit nejen v souvislosti s rozvojem naší společnosti, ale také s přechodem na řízené skladování s využitím šarží,“ objasňuje Stanislav Kraus.
Nasazení nové edice systému bylo dohodnuto v březnu 2018 a vlastní přechod se realizoval v červenci 2018. Protože přechod na novou edici není příliš složitá záležitost, šlo vše hladce, jen byl potřeba určitý čas na zaškolení jednotlivých uživatelů, protože v rámci prostředí programu došlo ke změně ovládání. I když se uživatelské prostředí od původního systému liší, k jeho rutinnímu užívání stačil podle slov Stanislava Krause jeho lidem pouhý měsíc. K tomu pochopitelně přispěla i úroveň podpory ze strany dodavatele.
„Mezi původním systémem a edicí iNUVIO není z pohledu uživatele mnoho rozdílů, k největším změnám došlo ve vzhledu a ovládání," potvrdil Stanislav Kraus. „Od nových aplikací jsme očekávali větší rychlost a možnosti přizpůsobení softwaru daným činnostem, což nová edice zcela splňuje. Pokud se chystáte ke stejnému kroku, jaký jsme učinili my, můžu říct, že přechodu na novou edici systému Helios se není třeba obávat,“ doplňuje.

Petr Kostolník

 
Publikováno: 24. 7. 2019 | Počet zobrazení: 1353 článek mě zaujal 277
Zaujal Vás tento článek?
Ano