asseco Aimtec murr

Největší videoinstalace na světě

Stálá instalace se skládá ze 112 projektorů značky Panasonic, které jsou nainstalovány v osmi galeriích Národního muzea v Kataru. Jejich prostřednictvím budou promítány filmy o historii i současné kultuře této země.

 
Společnost Panasonic ve spolupráci s firmami MEJV, RES a filmovým institutem DFI vytvořila největší stálou videoprojekci na světě, kterou představila v rámci výstavy NAB 2019. Muzeum připomíná slavný symbol pouštní růže a je zasazeno do scenérie města Dauhá. V muzeu je díky AV technologiím promítán multimediální obsah pomocí 172 platforem serverů s využitím softwaru Avolites Ai, což umožňuje reprodukovat video s velmi vysokým rozlišením. Obsah filmů je navržen pro účely vzdělávání ve třech oblastech – Počátek, Život v Kataru a Budování národa.
Pro tento projekt musely firmy vybrat tu nejlepší AV technologii a po průzkumu trhu se rozhodly pro projektory Panasonic s rozlišením 4K. Vybrán byl typ PT-RQ13K díky jeho 3čipovým DLP laserovým diodám, které zajišťují nejvyšší kvalitu obsahu ve 4K. Instalace mimo jiné vyžadovala kompaktní projektory, které umožňují flexibilitu při instalaci.
 
Publikováno: 24. 7. 2019 | Počet zobrazení: 1627 článek mě zaujal 339
Zaujal Vás tento článek?
Ano