asseco Aimtec murr

Igus ztrojnásobuje kapacitu 3D tisku plastů

Díky rostoucímu zájmu o zakázkové 3D tiskové služby pro výrobu trvanlivých a odolných pouzder z výkonných plastů se rozhodla společnost igus ztrojnásobit počet svých SLS tiskáren.

 
„Pokud chtějí uživatelé vyrobit malé množství otěruodolných dílů na zakázku, poskytujeme ve spolupráci s firmou igus řešení v podobě online 3D tiskových služeb. Vzhledem k velké poptávce se musely ztrojnásobit výrobní kapacity 3D služeb,“ říká Tomáš Vlk ze společnosti Hennlich, která igus zastupuje na českém trhu.
K růstu popularity služby zakázkové výroby plastových součástí pomocí 3D tisku přispěl i snadný objednávkový postup, kde na www.igus.eu/3D-printservice stačí nahrát data ve formátu CAD, vybrat materiál a provést potvrzení.
Na SLS tiskárnách je možné vytvářet jednoduché i složité tvary, stejně jako pohyblivá řešení. Přitom není žádný rozdíl v ceně mezi jednoduchými a tvarově složitými díly. Většina dílů je vyráběna za použití laserového sintrování (SLS), při kterém se práškový materiál iglidur I3 rozprostře po celé ploše tiskové podložky a následně se po vrstvách spéká laserem. Díky této technologii jsou součástky pevnější a levnější než při použití tavicího procesu.
Firma navíc disponuje svými vyvinutými materiály pro různé aplikace, např. pokud si zákazník přeje vyrobit ozubená kola, může použít SLS materiál I6, který byl vyvinut speciálně pro tento účel.

 
Publikováno: 26. 8. 2019 | Počet zobrazení: 1283 článek mě zaujal 255
Zaujal Vás tento článek?
Ano