asseco Aimtec murr

Seznamte se s digitalizací

Sdružení CzechInno připravilo v rámci aktivit Středoevropské platformy pro digitální inovace CEEInno projekt regionálních akcí s názvem Digitální revoluce aneb Člověk versus technologie.

 
Jde o pomoc malým a středním firmám pro plynulý přechod k digitálním technologiím. Projekt je určen hlavně majitelům a vedoucím pracovníkům firem, kteří chtějí podpořit digitalizaci své společnosti, školám všech úrovní, jejichž zástupci mohou posluchače seznamovat s výsledky svých aplikovaných výzkumů, zástupcům krajských a místních samospráv, ale i dalším organizacím a institucím, které podporují digitální zralost svých členů či klientů.
Účastníci se v rámci projektu seznamují s hlavními oblastmi, které souvisejí s digitálním rozvojem firem pohledem odborníků z praxe, akademických institucí, ale např. i soudních znalců v příslušných oborech. Projekt zahrnuje i představení příkladů z praxe s návštěvou v provozech podniků, ve kterých už digitální revoluce probíhá.
Projekt zahájený v únoru v Praze tématem Umělá inteligence pokračoval v březnu v Ostravě programem zaměřeným na High-performance computing, který dokázal i pro menší firmy užitečnost modelování dat. Po brněnském dubnovém setkání věnovaném problematice kybernetické bezpečnosti, na kterém experti představili nejvhodnější způsoby, jak zasadit kybernetickou bezpečnost do dlouhodobé firemní strategie i rizika lidského faktoru, byly v květnu na řadě České Budějovice s tématem Cloud a sdílené služby, jejich přínosy, ale i úskalí, a to včetně příkladů z praxe prezentujících časté chyby a nástrahy, a řešení, jak se jim účinně vyvarovat. V červnu pak přivítá Plzeň Robotické obrábění a otázky související s robotizací, např. na téma: Jak bezpečné a účelné je nasazovat roboty a koboty do firemních provozů?
„Považujeme za důležité podporovat hladký přechod českých malých a středních firem k digitálním řešením. Nestačí však jen technologie úspěšně nasazovat do praxe, ale také objektivně vysvětlovat, jaké jsou nutné aspekty jejich úspěšného využívání v podnikatelské praxi,“ komentuje projekt Martin Gebauer, generální ředitel Českých radiokomunikací, které jsou jedním z jeho partnerů.
 
Publikováno: 26. 8. 2019 | Počet zobrazení: 1392 článek mě zaujal 329
Zaujal Vás tento článek?
Ano