asseco Aimtec murr

EasyTechnology a Easy4

V dnešním článku se pokusíme nastínit určité vodítko pro výběr vhodného ERP systému vzhledem k možnostem implementace.

 

Již dříve jsme se seznámili s komplexním řešením EasyTechnology, které pro svoji činnost nic dalšího nepotřebuje. Dnes se na to podíváme z druhé strany, a to z hlediska možností integrace s jiným, například účetním systémem. Jeden z nejrozšířenějších programů v této oblasti je POHODA, jehož výrobcem je společnost Stormware s.r.o.
ERP systém EasyTechnology přináší plnou integraci v tomto směru. Prakticky to znamená, že dokáže nejen zobrazit všechny agendy programu POHODA ve svém uživatelském prostředí přímým pohledem do její databáze, ale i naopak zadávat data přes standardní, výrobcem definované rozhraní, čímž je zaručeno provedení všech procesů při zadání dokladu.
Neocenitelnou výhodou této integrace je to, že pokud je již zákazník uživatelem systému POHODA, tak ERP EasyTechnology se připojí k této databázi, a tudíž odpadá nutnost migrace dat, se kterou jsou vždy největší problémy implementace.
Co se týká vlastní implementace, tak k dispozici jsou dvě varianty, závislé na tom, kolik tomu chce zákazník věnovat času a co od toho očekává. Pokud chce řešení na míru a má dost času se věnovat implementaci, je jasnou volbou EasyTechnology spolupracující s POHODOU, bez toho spláče nad výsledkem. Pokud chce zákazník hotové řešení, které může používat hned, zvolí Easy4.

Z pohledu dat jsou obě řešení stejná, obě spolupracují se systémem POHODA, z pohledu funkčnosti tato řešení zajišťují průběh zakázky od jejího zadání přes řízení výroby až po expedici:

– Tvorba kusovníku
– Tvorba technologických postupů
– Tisk výrobních průvodek a odepisování časů pomocí BARCODE
– Vyskladnění materiálu
– Naskladnění vyrobených dílů

Zásadní rozdíl mezi EasyTechnology a Easy4 je v míře kustomizace. Easy4 nemá žádnou kustomizaci, to znamená, že je nutné používat dodané formuláře, nelze přidávat žádné další sloupce do tabulek, prostě nic. Na druhé straně nepotřebuje žádné předimplementační analýzy, konzultace k nastavení atd., takže také nic.
Výsledkem rovnice NIC = NIC je tedy okamžité funkční řešení pro řízení výroby, které je možné kdykoliv povýšit na plnohodnotné řešení EasyTechnology.

Ing. Ladislav Peleška, vedoucí ERP divize v TD-IS

 
Publikováno: 4. 10. 2019 | Počet zobrazení: 1121 článek mě zaujal 269
Zaujal Vás tento článek?
Ano