asseco Aimtec murr

Modulárním přístupem k optimálnímu lisovacímu systému

Díky modulárnímu systému lisů a pohonů je firma TOX® PRESSOTECHNIK schopna realizovat speciální a úsporná řešení ve velmi krátkém čase. Lisy ecoLine je možné sestavit v on-line konfigurátoru.

 

Technologická firma TOX® PRESSOTECHNIK je se svými komponenty, systémy a aplikacemi schopná zákazníkům nabídnout z jednoho zdroje jak částečné, tak i komplexní řešení pro speciální výrobní a montážní procesy. Pro energeticky úsporné a opakovatelné vytvoření lisovací síly si mohou zákazníci vybrat z široké nabídky pneumaticko-hydraulických, hydraulických a elektromechanických pohonů. Tyto pohony mohou být využity v modulárních lisovacích systémech s lisovací silou až do 2000 kN. TOX dále nabízí řídicí systémy, snímače, software a systémy pro monitorování procesů. Toto jsou hlavní komponenty pro realizaci lisů, montážních linek, robotických a stacionárních kleští a speciálních strojů, které je možné využít pro celou škálu aplikací, jako jsou např. spojování plechů, lisování, zalisování funkčních prvků, střihání, děrování, montážní operace.

Standardní lisy pro rozmanité aplikace
Řada malých stolních lisů TOX-FinePress nabízí čtyři různá provedení s lisovacími silami od 2 do 57 kN. Jedná se o kolenopákové lisy KF, hřebenové lisy ZF, pneumatické lisy PF a pneumatické lisy s ručním přísuvem PFH. Lisy jsou vybaveny beranem s lineárním vedením zaručujícím vysokou přesnost. Nabízí široké využití v mnoha oblastech průmyslu.
Lisy TOX s C-rámem jsou k dispozici v několika provedeních CEB bez beranu, CMB s beranem a lineárním vedením, dále PC lisy jako robustní svařovaná konstrukce. Systém modulárních komponentů umožňující dodávku komplexních řešení doplňují 2-sloupové lisy MB, MBG a 4-sloupové lisy MA, MAG s kluzným nebo valivým vedením.

Vlastní konfigurace lisů na míru
Ke snadnému sestavení vhodného lisu slouží on-line konfigurátor dostupný na webových stránkách TOX® PRESSOTECHNIK. S tímto konfigurátorem je možné sestavit ve čtyřech krocích „vlastní” ecoLine lis. Konfigurátor nabízí standardní C-rámy pro montáž na univerzální podstavec, dále si zákazník může zvolit ze čtyř velikostí lisovací síly, potřebný silový zdvih, a zda požaduje pneumaticko-hydraulický nebo elektromechanický pohon. Standardní řešení nabízí dvouruční ovládání a možnost využití jednotky pro monitorování procesů. Po ukončení konfigurace lisu je zobrazena garantovaná cena. Kompletní stroj je firma schopna dodat do 8 týdnů.

Michal Badin

 
Publikováno: 4. 10. 2019 | Počet zobrazení: 1034 článek mě zaujal 249
Zaujal Vás tento článek?
Ano