asseco Aimtec murr

MICO Pro nyní s vlastním napájením

Protože v automatizačním průmyslu bývá každá minuta výpadku technologie velmi drahá, vyvíjí společnost Murrelektronik řešení, která výpadkům předejdou, případně minimalizují jejich dopady.

 

Mezi tato řešení patří: odrušovací moduly (absorbují přebytečnou energii z napěťových špiček), síťové filtry (odstraňují nežádoucí rušení v napájecí síti), redundantní moduly (starající se o okamžité připojení záložního zdroje), vyrovnávací bateriové i ultrakondenzátorové moduly (jsou schopné překlenout výpadky v řádech milisekund až hodin) a komponenty MICO (speciálně navržené pro sledování a jištění proudových napájecích větví).
V komplexním napájecím systému s velkým počtem prvků je hospodárné a funkční jištění velkou výzvou. Srdcem takovýchto systémů bývají obvykle spínané zdroje, které elektronicky kontrolují výstupní napětí a proud. Při výskytu zkratu nebo při přetížení ovšem reagují odpovědné ochranné prvky (např. jističe) pomaleji než zdroj. Tím znemožní přesnou identifikaci vzniklé poruchy a to může vést až ke kritickým situacím, kterými jsou třeba výpadky napájení nebo prohoření vodičů. Moduly MICO pomáhají tyto efekty eliminovat. Díky inteligentní elektronice dokáže MICO rozlišit typ zátěže (induktivní, kapacitní), a tím zasažený kanál odpojit dle pravidla: „Tak brzy, jak je potřeba, ale tak pozdě, jak je možné.“
Nejmladším přírůstkem v rodině do té doby kompaktních modulů MICO je modulární řada MICO Pro. Jednotlivé prvky výsledného bloku je možné vybrat přesně na míru konkrétním potřebám, a to až do celkové proudové zátěže 40 A.

MICO Pro
Je zcela modulární, s jištěním 12 a 24 V DC, až do proudové zátěže 40 A. Umožňuje lokální a vzdálenou signalizaci při zatížení 90 % a odpojení, a také lokální i vzdálené vypnutí a restart. Ve vybavení jsou pružinové svorky push-in a propojení je pomocí lišty, čímž odpadá zbytečné kabelování. Navíc je na každém kanálu místo pro popisový štítek.

ostavte si vlastní sestavu několika kliknutími
Aby byla volba vhodných prvků jednodušší a přehlednější, vytvořil výrobce online konfigurátor individuálních sestav na stránce micopro.murrelektronik.com. Kromě obyčejného vytváření kusovníku konfigurátor umožňuje virtuální nastavování proudů, počítá celkový proud sestavy, a dokonce umožňuje vytvořit text na popisových štítcích. Třešničkou na dortu je pak v reálném čase vykreslovaná 3D vizualizace, takže si lze jednoduše udělat představu o vzhledu a rozměrech vašeho budoucího jisticího systému. Zapomněli jste do seznamu přidat lišty pro rozvod napájení v systému? Aplikace vás na to před vložením do nákupního košíku sama upozorní.

MICO Pro PS s integrovaným napájením
Všechny verze inteligentních modulů MICO až dosud vyžadovaly přivedení 24 V DC z napájecího zdroje až na vstupní svorky. Tato nutnost nyní odpadá díky nejnovějšímu přírůstku do rodiny – napájecím zdrojům MICO Pro. Tyto zdroje je možné nainstalovat do sestavy namísto 24V napájecího modulu. K dispozici je varianta 5 A (šířka 54 mm) a 10 A (šířka 74 mm). Silnější verzi zdroje lze navíc provozovat paralelně, do systému tak lze přivést až 20 A.

Zdroje MICO Pro PS:

• Možnost napájení systému 230 V AC
• Nastavitelné výstupní napětí 24 až 28 V DC
• 5A varianta s šířkou pouhých 54 mm
• Schopnost paralelního provozu 2 zdrojů 10 A
• Integrovaná interní komunikace se zbytkem systému

 

 

 

Co získáte s novým zdrojem MICO Pro PS? – Úsporu času, prostoru i financí, variabilitu, znásobení výkonu a možnost diagnostiky pro celý systém MICO.
Moduly inteligentního elektronického sledování proudu MICO jsou na českém, evropském i globálním trhu již roky stálicí. Tisíce zákazníků po celém světě dělí a jistí své napájecí větve těmito šikovnými pomocníky. Díky integrovatelným napájecím zdrojům MICO Pro je od teď práce s nimi ještě jednodušší. V České republice se za poslední rok prodalo celkem 7500 modulů MICO, tj. 20,5 ks za den.

www.murrelektronik.cz

 
Publikováno: 4. 10. 2019 | Počet zobrazení: 1060 článek mě zaujal 270
Zaujal Vás tento článek?
Ano