asseco Aimtec murr

neXXt fleet spravuje flotilu

V závěru roku uvedla společnost STILL produkt STILL neXXt fleet, který představuje nejinovativnější a nejvýkonnější on-line portál pro správu flotil manipulační techniky.

 

Systém STILL neXXt fleet nastavuje měřítka v disponibilitě, snadné ovladatelnosti a vizualizaci. Všech devět aplikací systému zajišťuje přehled důležitých informací pro perfektní správu vozového parku, díky čemuž získávají zákazníci dokonalý přehled o provozu vozíků.

Všude dostupný portál
Portál nabízí veškerá užitečná data týkající se flotily manipulační techniky a jako internetová aplikace je dostupný všude, kdykoli a pro všechna zařízení umožňující přístup k internetu.
„Systém neXXt fleet umožňuje našim zákazníkům přístup ke všem relevantním údajům o vozovém parku pouze pomocí jediné registrace. Veškeré údaje k celé flotile vozíků jsou v jednom systému. Zákazník vidí kompletní informace týkající se využívání všech vozíků. Přitom nejde jen o vytížení jednotlivých strojů, k dispozici má také informace o případném poškození každého vozíku a přehled o servisních zásazích i preventivních prohlídkách,“ vysvětluje Václav Hodan, SAP Key user ve společnosti STILL ČR. „Přehledná vizualizace a modulární struktura s celkem devíti dílčími aplikacemi umožňují zákazníkovi sledovat pouze informace, které právě potřebuje," dodává.

Stačí mobilní zařízení
Zákazník nemusí v aplikacích informace složitě vyhledávat, protože neXXt fleet prostřednictvím systémového hlášení či e-mailu automaticky připomene blížící se termín technické prohlídky nebo například upozorní na překročení nákladů.
„Systém neXXt fleet nabízí obrovskou transparentnost. Zákazník může nahlédnout například do historie faktur nebo se podívat na další užitečná data. Je pouze na něm, co potřebuje v danou chvíli sledovat. Veškerá data ukládáme do našeho systému, k němuž má zákazník přístup. Na palubní desce systému uživatel okamžitě vidí nejdůležitější informace, které si předem zvolil z příslušných aplikací,“ doplňuje Václav Hodan.
Systém neXXt fleet je on-line dostupný pro všechna koncová zařízení. Příslušný pracovník s ním může pracovat nejen prostřednictvím počítače, ale také pomocí tabletu nebo chytrého telefonu. Potřebné informace má tedy okamžitě k dispozici, i když právě není ve své kanceláři.

Čtyři balíčky – devět aplikací
NeXXt fleet se momentálně skládá z devíti aplikací, které jsou rozděleny do základních balíčků Basic, Business, Servis a Performance:

 1. Basic: aplikace Fleet Overview, Data Plus a Service Report Plus.
2. Business: aplikace Cost Reporting a KPI Monitor.
3. Service: aplikace Maintenance Control, Operating Hours a Truck Life Analysis.
4. Performance: aplikace Fleet Usage.

Například aplikace Fleet Overview z prvního balíčku slouží pro přehled flotily vozíků a Data Plus umožňuje sledování vozíků nejen značky STILL, ale i jiných značek.
Aplikace Cost Reporting z druhého balíčku umožňuje sledování nákladů na opravy jednotlivých vozíků a KPI Monitor poskytuje přehled o poškozeních a nákladech na opravy.
Maintenance Control z třetího balíčku nabízí na časové ose přehled provádění údržeb jednotlivých vozíků a plánování následných kontrol. Další aplikace Operating Hours ukazuje u každého vozíku nájezd motohodin a Truck Life Analysis poskytuje přehled flotily vozíků včetně jednotlivých servisních zásahů, a nabízí i servisní zprávy
o provedených technických kontrolách vozíků.
Z posledního balíčku nabízí aplikace Fleet Usage možnost aktuálního sledování vytížení flotily.
„Zákazníci systém neXXt fleet přivítali nejen díky jeho užitečným funkcím, ale také pro jeho přehlednost. Máme pouze pozitivní ohlasy,“ tvrdí Václav Hodan
a dodává, že zákazníci nejčastěji sledují informace o technických údržbách
a náklady na ně vynaložené.

 
Publikováno: 4. 10. 2019 | Počet zobrazení: 990 článek mě zaujal 264
Zaujal Vás tento článek?
Ano