asseco Aimtec murr

Za hi-tech do Mnichova

Mnichovské výstaviště bude od 12. do 15. listopadu hostit dvě prestižní akce z oboru elektronického byznysu: Světový veletrh pro vývoj a výrobu elektroniky productronica 2019 a SEMICON Europe.

 

Spolu s paralelně probíhající výstavou SEMICON Europa představuje veletrh productronica největší mikroelektronickou show v Evropě s inovativními řešeními a produkty v rámci celé škály této branže. Mnichov se tak na týden stane hotspotem pro průmysl plošných spojů a EMS.

Srdce výroby elektroniky
Plošný spoj, který patří k nejvýznamnějším objevům minulého století, tvoří základ téměř všech elektronických zařízení. Elektronika se stala nepostradatelnou součástí našeho života a pro elektroprůmysl to znamená konstantně narůstající obrat.
Bez polovodičů se už dávno nic nepohne a mikročipy jsou nejdůležitější technologií moderního světa a klíčovými komponenty všech elektrických systémů. Polovodiče jsou všudypřítomné a jejich počet od roku 1978 celosvětově roste – s průměrnou roční mírou nárůstu o 8,9 %. Loni experti poprvé napočítali více než 1 bilion integrovaných obvodů, senzorů a také optických a šetrných komponentů. Základním předpokladem jsou špičkové technologie masově nasazené pro výrobu elektroniky.   

Důraz na praktické zkušenosti
Jednou z nejdůležitějších výstavních oblastí veletrhu productronica bude PCB & EMS Cluster. Návštěvníci uvidí nasazení robotů a manipulátorů při výrobě a osazování plošných spojů živě v mnoha výstavních expozicích. Premiéru bude mít letos v samostatném pavilonu i speciální show inteligentní údržby Smart Maintenance. Mnoho procesů údržby si žádá specifická řešení a aplikace, proto na Demo parku bude představen rostoucí význam údržby prostřednictvím digitalizace výrobních procesů s nabídkou přehledů současných i budoucích aplikací, řešení a produktů pro efektivní údržbu. Mezi klíčová témata patří Predictive Maintenance, Condition Monitoring, Mobile Maintenance a Augmented Reality. Demo park ukáže „naživo“ scénáře reálných problémů a inovativní řešení pro každodenní výrobní podmínky a návštěvníci si budou moci sami vyzkoušet různé možnosti a využít cílených konzultací specifických případů. V sekci Meet the Experts se budou odborníci orientovat na příklady aplikací z praxe a s účastníky se podělí interaktivní formou o své cenné know-how. Návštěvníci tak budou mít unikátní možnost konzultovat se špičkovými experty konkrétní postupy a poučit se ze zkušeností jiných uživatelů. Prostřednictvím obsahového propojení s komentovanými prohlídkami a workshopy tak získají ucelenou kombinaci informací, příkladů z praxe a znaleckého posouzení.

Stačí jedna vstupenka
Díky úzké integraci obou veletrhů se po úspěšné premiéře v roce 2017 bude letos opět v Mnichově prezentovat vše, co je elektronický průmysl schopen nabídnout v současnosti i pro budoucnost. Patří sem výroba displejů, LED diod, šetrných komponentů, i témata fotovoltaiky, mikro a nano zpracování materiálů a technologií pro údržbu. Rozsáhlý podpůrný program odborných konferencí pak představí nejnovější trendy a technologie. Pro návštěvníky je přínosné, že vstupenka platí pro oba specializované veletrhy.

Zájemci o podrobnější informace o veletrhu, účast na něm či jeho návštěvu, se mohou obrátit na agenturu EXPO CS (www.expocs.cz), která veletrh v ČR zastupuje, nebo na www.productronica.de.

 
Publikováno: 11. 11. 2019 | Počet zobrazení: 1025 článek mě zaujal 260
Zaujal Vás tento článek?
Ano