asseco Aimtec murr

Nový UR16e je stvořen, aby zvládl více

Novinka v portfoliu Universal Robots rozšiřuje možnosti kolaborativní robotiky. Model UR16e bude představen na MSV v Brně ve dvou pavilonech: v hale P v expozici firmy Exactec a hale G1 v expozici firmy Amtech.

 

Tímto přírůstkem umožňuje výrobce celosvětově nejrozšířenějších kolaborativních robotů doposud nejvyšší manipulační zatížení – až 16 kg. Kooperující robot UR16e je vyvinutý na inovativní platformě e-Series, a kombinuje velké manipulační zatížení s rádiem 900 mm. Díky opakovatelnosti pohybu s přesností ± 0,05 mm je ideální pro automatizaci úkolů, jako např. manipulace s těžkými předměty či údržba strojů.
Stejně jako ostatní koboti z řady e-Series: UR3e, UR5e a UR10e, tak i UR16e má zabudovaný senzor síly, 17 konfigurovatelných bezpečnostních funkcí včetně přizpůsobitelného času zastavení a vzdálenosti ramene i intuitivní programování. Je postaven tak, aby splňoval nejnáročnější regulace a bezpečnostní standardy pro ničím neomezenou spolupráci mezi robotem a člověkem (včetně EN ISO13849-1, PLd, Categroy 3 a EN ISO 10218-1).

Vyšší manipulační zatížení
Pod heslem „Built To Do More" mění společnost Universal Robots paradigma automatizace ve výrobě. Její portfolio kobotů umožňuje výrobcům mezi sebou soutěžit a růst. Současná řešení jsou postavena na ještě vyšší výkony. Na rozdíl od tradičních, ale nákladných automatizačních řešení, poskytuje UR výrobcům bez ohledu na velikost přesně to, co potřebují k urychlení automatizace pomocí kobotů. Díky intuitivnímu programování a nulovému narušení výroby je možno je velmi snadno integrovat do stávajících výrobních procesů.

Výrobcům přináší:

– Rychlé nastavení díky snadnému programování a malému půdorysu. Stejně jako všechny koboty z portfolia UR lze i novinku bez větších zkušeností uvést do provozu (včetně montáže a programování) za méně než hodinu. S malým půdorysem a rádiem 900 mm se snadno integruje do jakéhokoli výrobního prostředí.

– Řeší ergonomii na pracovišti. Šestnáct kilogramů manipulačního zatížení eliminuje problémy s ergonomií a produktivitou na pracovišti. Zaměstnanci tak nemusí manipulovat s těžkými břemeny, což šetří čas, a tím snižuje náklady.


– Ideální pro manipulaci s těžkými materiály. Robustní rameno je navrženo pro automatizaci procesů vyžadující velké manipulační zatížení, obsluhu CNC strojů včetně manipulace s více komponenty, aniž by byla snížena přesnost.

Po celém světě je v současnosti provozováno přes 37 000 kobotů, které provádí únavné a náročné úkoly napříč všemi výrobními prostředími. Jde např. o montáž, pick and place, leštění, paletizaci, údržbu strojů nebo utahování šroubů.

David Kostolník

 
Publikováno: 13. 11. 2019 | Počet zobrazení: 968 článek mě zaujal 239
Zaujal Vás tento článek?
Ano