asseco Aimtec murr

Souřadnicový měřicí stroj s hybridní technologií snímání

Novinka společnosti Prima Bilavčík v oblasti měřicí techniky, v podobě souřadnicového měřicího stroje COORD3, má kontaktní snímací sondu doplněnou o bezkontaktní skenovací senzor V7.

 

Tento hybridní souřadnicový měřicí stroj COORD3 Universal, vybavený laserovým liniovým skenerem, otevírá nové možnosti v oblasti reverzního inženýrství, rozměrové inspekce a 3D vizualizace.
COORD3 s modelovým označením Universal nabízí vysoce výkonnou a konkurenceschopnou verzi středních a velkých souřadnicových měřicích strojů. Kombinace unikátního provedení s použitými moderními materiály poskytuje zvýšenou tuhost a tepelnou stabilitu stroje. Model Universal nabízí vysoce přesné výsledky pro měření středně velkých až velkých dílců.
Ergonomická otevřená struktura Universalu je ideální pro kontrolu velkoobjemové produkce i pro kusovou kontrolu u menších výrobních operací. Jeho konstrukce je ideální pro umístění do výroby, stejně jako do laboratorního oddělení kvality.
Stroj COORD3 je standardně vybaven vzduchovými ložisky a dosahuje přesnosti nižší než 2 µm. Může být vybaven jak dotykovou sondou, tak i laserovým liniovým skenerem, což umožňuje daleko rychlejší a efektivnější inspekci dílů. Funkce pro extrakci a editaci skenů zachycených skenerem V7 byly integrovány do softwaru TouchDMIS.
Klíčovými vlastnostmi tohoto skenovacího systému jsou vysoká rychlost měření, možnost snímat tmavé i reflexní plochy bez nutnosti úpravy povrchu a zachytit velké a geometricky složité plochy. Skenování v reálném čase je tak velmi rychlé a uživatelsky jednoduché.

Ing. Zdeněk Mareček, www.metrologie.cz

 
Publikováno: 14. 11. 2019 | Počet zobrazení: 954 článek mě zaujal 242
Zaujal Vás tento článek?
Ano