asseco Aimtec murr

Soustružení s nižšími náklady na díl

Zatím poslední inovací pro soustružení tvrdých materiálů od společnosti Kennametal jsou oboustranné PCBN břitové destičky v jakostech KBH10B (45 % PCBN) a KBH20B (60 % PCBN) pro materiály až do 65 HRC.

 

Břitové destičky s minihroty z polykrystalického kubického nitridu boru (PCBN) jsou již dlouho doporučovány pro snižování ceny soustružených dílů z kalené oceli. Nové jakosti PBCN břitových destiček jsou ale navrženy pro vyšší produktivitu a delší životnost nástrojů pro soustružení nástrojových ocelí a dalších kalených materiálů, jako je vysokoobjemová výroba kalených ozubených kol, hřídelí, ložisek, skříní a dalších součástí pohonů, při jejichž obrábění jsou důležitým kritériem náklady na díl.

Mezi hlavní vlastnosti destiček PBCN patří:

– patentovaná struktura keramického pojiva a TiN/TiAlN/TiN povlak, jenž poskytuje extrémní odolnost proti opotřebení i při zvýšených řezných rychlostech;

– zlatý PVD povlak usnadňuje identifikaci potřeby pootočení destičky, přičemž očíslování břitů zajišťuje, že obsluha omylem nepoužije již použitý břit;

– dvojí provedení řezné hrany ve tvaru „trumpety“ pro těžké přerušované řezy a pro souvislé soustružení;

– PCBN minihroty jsou určeny pro čtyři tvary destičky (tři kosočtvercové a jeden trojúhelníkový, tzn. až šest řezných hran na destičku.

 
Publikováno: 19. 12. 2019 | Počet zobrazení: 910 článek mě zaujal 246
Zaujal Vás tento článek?
Ano