asseco Aimtec murr

Obráběcí kolos kombinuje sílu a dynamiku

S nejnovějším zástupcem řady Millturn M175 uvádí rakouská firma WFL na trh nového giganta pro kompletní obrábění.

 

Velká soustružnická, vrtací a frézovací centra pro zpracování složitých obrobků jsou již po tři desetiletí specializací firmy. S modely M100, M120, M150 a nyní i M175 představuje WFL Millturn Technologies komplexní třídu multifunkčních center.

Větší, silnější a rychlejší    
Mohutné stroje umožňují úplné precizní opracování obrobků až do 12m délky. Kromě vynikajících hodnot výkonu a točivého momentu u vřetenových pohonů zajišťují obrovské posuvné síly na všech osách vysokou dynamiku s maximální produktivitou. Koncept modulárního stroje obsahuje významné inovace a zajišťuje vysokou přesnost pro nejrůznější požadavky. Nová jednotka pro soustružení, vyvrtávání a frézování s řídicím systémem Sinumerik 840D sl nabízí max. průměr otáčení (nad ložem) 1750 mm a pojme obrobky až o 15tunové hmotnosti. Je velmi stabilní díky novému vedení lože.
Stroj M175 má v ose X posun 1620 mm a v ose Y 1100 mm, proto může být použit poměrně univerzálně, např. pro hluboké radiální obrábění. Díky rozměrné konstrukci skříně frézovací jednotky s širokým vodicím dnem a mnohonásobným uspořádáním vodicích drážek v ose X a Z je systém nosiče nástrojů velmi stabilní. Masivní a výkonná konstrukce je kombinována s osvědčenými hlavními a frézovacími systémy vřeten, jejichž pohony o výkonu 113 kW a 58 kW jsou mimořádně spolehlivé.

Neomezené možnosti vnitřního obrábění
Millturn M175 je ideální pro těžké obrábění i vysoce přesné dokončování. Z technologického hlediska zahrnuje seznam možných aplikací např. přistávací podvozky, masivní klikové, turbínové a generátorové hřídele, velké ventilové bloky nebo válce používané v těžkém průmyslu. Různé druhy zpracování jsou podle výrobce neomezené. Vedle operací těžkého a hlubokého vrtání nemají typy zpracování dostupné pro vnitřní obrábění obrobků žádná omezení.
Rozhraní nástroje HSK-A100, které patří do standardní výbavy (volitelně Capto C8), zaručuje plné využití potenciálu nabízeného tímto zařízením a jeho otáčivostí. Vysoce výkonné pohony maximalizují sílu posuvu a zajišťují bezkonkurenční rychlost zpracování. Díky výklopné ose B lze obrábět v libovolném úhlu, a v případě potřeby je možné využít interpolace pěti os.
V osvědčeném, zpředu přístupném zásobníku s 200 pozicemi mohou být uloženy nástroje v délkách do 900 mm a hmotností do 35 kg. Obsluha je může snadno osadit prostřednictvím poměrně velkého okna.

Automatizace velkých obrobků
Se svou dceřinou firmou FRAI Robotic Solutions nabízí WFL různé varianty automatizace dle rozmanitých požadavků pro maximalizaci produktivity. Komplexní nabídka zahrnuje přímé nakládání pomocí robotů, širokou škálu uchopovacích systémů a portálových nakladačů s periferními přepravními a skladovacími systémy pro obrobky, nástroje i čelisti.

 
Publikováno: 17. 1. 2020 | Počet zobrazení: 734 článek mě zaujal 188
Zaujal Vás tento článek?
Ano