asseco Aimtec murr

Výkonný pracant s italskou elegancí

Pod označením Satellite XTE představil italský výrobce Emmegi svou novinku v podobě moderního 5osého obráběcího centra pro frézování, vrtání, závitování a řezání velkých tyčí a profilů.

 
Pětiosé CNC portálové obráběcí centrum je charakteristické zejména mobilní částí stroje tvořeného portálovým systémem vybaveným motorizačním regálem. Vysokovýkonné elektrické vřeteno (15 kW v S1) s připojením nástroje HSK-63F umožňuje provádět i náročné obrábění vysokou rychlostí s přesnými výsledky. Ovládání a nastavení stroje usnadňuje 24” dotykový monitor s inovativním uživatelským rozhraním.
Pracovní prostor pohybující se po kolejích byl navržen tak, aby kombinoval vysokou funkčnost, dobrou přístupnost a zvukovou izolaci s bezpečnostními požadavky. Díky širokým proskleným plochám kabiny je zajištěna výtečná viditelnost pro kontrolu provádění obráběcích operací. Systém dvou samostatných částí otevíraní kabiny umožňuje obsluze snadný přístup během číštění i údržby. Pracovní prostor je oddělen od zásobníku nástrojů i od dalšího příslušenství dodávaného na vozíku. Odvod třísek je řešen dopravním pásem a jako volitelnou výbavu lze stroj doplnit odsávaním zplodin při obrábění. V mobilním portálu umístěný integrovaný 24místný zásobník nástrojů je vybaven systémem výměníkových ramen, který výrazně zkracuje dobu výměny nástroje. Řezací nástroj o průměru 500 mm je uložen samostatně ve vyhrazeném zásobníku.
Satellite XTE je vybaven svorkami řízenými servomotorem pro uchycení dlouhých materiálů, které nezávisle na sobě uchytí materiál ve stejném čase. Pro jiný geometricky tvarovaný materiál lze svorky konfigurovat bez použití nástrojů.
 
Publikováno: 17. 1. 2020 | Počet zobrazení: 664 článek mě zaujal 170
Zaujal Vás tento článek?
Ano