asseco Aimtec murr

Pro ostré kovoobráběcí nástroje

Německá firma VOLLMER prezentovala na veletrhu EMO dvě premiéry nových strojů: kombinaci brusky a elektroerozivního obrábění VHybrid 360 a brusku VGrind 340S.

 

Hybridní stroj VHybrid 360 umožňuje kombinované obrábění vrtáků, fréz, karbidových a PCD (polykrystalický diamant) fréz. Výrobci nástrojů mohou pomocí tohoto zařízení buď jen brousit, nebo erodovat polotovary, bez ohledu na to, zda jde o slinuté PCD nebo pájené diamantové desky. To umožňuje víceúrovňové obrábění pomocí dvou vertikálních vřeten, jimiž je nový stroj vybaven. Horní vřeteno je vyhrazeno pro broušení, zatímco spodní je určeno pro broušení a erodování.
Nová bruska VGrind 340S je vhodná pro obrábění a ostření i těch nejmenších karbidových nástrojů. Podle výrobce je určena zejména pro potřeby elektronického průmyslu a v segmentu medicínských technologií. Zvládá ale i vrtáky a frézy o průměru 0,3 mm, které jsou velmi žádané v automobilovém průmyslu.
Zařízení VGrind 340S disponuje dvěma vertikálními vřeteny. Pět harmonizovaných CNC os dosáhlo dokonalé interpolace s krátkými vzdálenostmi pojezdu pro lineární osy a rozsahy otočení, což významně zkracuje čas potřebný pro obrábění. Řešení pro automatizaci, jako jsou paletové zásobníky nebo roboty s volným ramenem, umožňují, že obrábění může probíhat nepřetržitě bez dozoru.

 
Publikováno: 17. 1. 2020 | Počet zobrazení: 787 článek mě zaujal 190
Zaujal Vás tento článek?
Ano