asseco Aimtec murr

Elektrické zvedací vozíky Lift & Drive

Mobilní zvedací zařízení firmy PRONOMIC s nosnými prvky je přizpůsobeno konkrétním požadavkům pro zvýšení úrovně pracovního prostředí firmy.

 

Od roku 1989 zajišťuje program vozíků Lift & Drive lepší pracovní prostředí. Díky těmto mobilním zvedacím zařízením zároveň klesá počet zaměstnanců v pracovní neschopnosti z důvodu pracovních úrazů a zranění kvůli opakovanému přetěžování. Zvedání je snazší a bezpečnější, čímž se snižuje riziko zranění. Vozíky jsou navrhovány a vyráběny tak, aby byly k dispozici v různých velikostech, provedeních a modelech. Celý sortiment zvedacích vozíků je k dispozici v provedení v lakovaném nebo nerezové provedení.
Modelové řady nabízejí mnoho různých možností, proto je lze přizpůsobit požadavkům zákazníků. To zaručuje dodání takového vozíku, který dokonale vyhovuje potřebám firmy. Zvedací vozíky Lift & Drive jsou napájeny z baterií a vyžadují jen velmi malou údržbu.

Bezpečnost na prvním místě
Z důvodu zajištění maximální bezpečnosti jsou všechny vozíky Lift & Drive vybaveny vestavěnou bezpečnostní spojkou, která při spouštění nákladu automaticky přeruší spojení, narazí-li na překážku. Sloupky využívají pohon pohybovým šroubem, díky čemu mají dlouhou životnost. Všechny zvedací vozíky vybaveny vestavěnou bezpečnostní spojkou zabrání riziku přimáčknutí končetin obsluhy a převrácení.

Který typ vozíku vám vyhovuje nejlépe?
Společnost BIBUS, která na českém trhu zastupuje firmu PRONOMIC a je autorizovaným distributorem, je schopna dodat tato zařízení přesně pro danou aplikaci. V nabídce jsou tři řady zvedacích vozíků pro různá prostředí:

Zvedací vozíky řady Lift & Drive P – Professional
Jde o největší, nejstabilnější, nejvýkonnější a nejflexibilnější řadu pro náročná průmyslová prostředí.
- Rámy různých šířek, výšek a délek včetně rámů vyrobených dle přání.
- Jedinečný a osvědčený modulární systém s příslušnými nosnými prvky poskytuje neomezené možnosti řešení vašich potřeb. Alternativou je nabízený teleskopický zvedací sloupek, který umožňuje výšku zdvihu zdvojnásobit.
- Třístupňová brzda – kromě centrální brzdy mají vozíky také směrový zámek na zadních kolečkách.
- Nosnosti vozíku: 90, 130, 175, 225 a 325 kg.
- Kolečka vozíků jsou různých velikostí a materiálů.

Zvedací vozíky řady Lift & Drive IE – Industrial Eco
Střední třída zvedacích vozíků je dobrým kompromisem, která splňuje přísné požadavky. Jde o stabilní, dobře ovladatelné vozíky s nízkou hmotností.
- Plně svařovaný rám zajišťuje dobrou stabilitu a vyhovuje náročným požadavkům průmyslového prostředí.
- Pro tento typ vozíku jsou k dispozici tři standardní výšky zdvihu.
- Zajištění je vyřešeno zablokováním zadních koleček pomocí brzdového pedálu.
- Nosnost vozíku činí 90 kg.

Zvedací vozíky řady Lift & Drive E – Eco
Tato řada nejmenších zvedacích vozíků je vhodná pro méně náročná průmyslová a jiná prostředí. Jde o jednoduché a flexibilní řešení. Vozíky jsou k dispozici ve standardním provedení.
- Rám je úzký, pouhých 435 mm, proto je vozík velmi flexibilní a umožňuje snadnou manipulaci.
- K vozíku výrobce nabízí sloupky různých výšek.
- Zablokování zadních koleček dochází pomocí brzdového pedálu.
- Vozíky jsou k dispozici s nosností 70 a 90 kg.

Ing. Martin Báča, manažer produktu
baca@bibus.cz

 
Publikováno: 17. 1. 2020 | Počet zobrazení: 833 článek mě zaujal 188
Zaujal Vás tento článek?
Ano