asseco Aimtec murr

Elix 3D rozšiřuje portfolio Ultimaker Marketplace

Společnost ELIX Polymers vyrábějící vlákno pro 3D tiskárny v rámci programu Ultimaker Material Alliance uvedla na trh dvě nové třídy ABS do aplikací Ultimaker Marketplace pro FDM tisková zařízení.

 
Oba nové typy ABS, které nesou označení Elix 3D-FC a Elix ABS 3D-HI, nabízejí vynikající přilnavost k vrstvě. Možné aplikace zahrnují funkční výtisky prototypových dílů (např. montážní zkoušky v automobilovém průmyslu), průmyslové i lékařské nástroje a krátké série personalizovaných dílů.
Elix 3D-FC je certifikován pro lékařské a potravinářské aplikace v souladu s normami ISO 10993-1 a USP třídy VI určujícími biokompatibilitu. Certifikace pokrývá celý materiál, včetně barevných pigmentů (je k dispozici v různých barvách).
Druhá třída, Elix 3D-HI, je vysoce nárazuvzdorný typ ABS s nižší hustotou než ostatní typy ABS a nabízí velmi vysokou rázovou houževnatost i při velmi nízkých teplotách. Výkon nárazu je srovnatelný s ABS/PC, který má vyšší hustotu, což činí novou třídu obzvláště vhodnou pro automobilové aplikace, které řeší problém snižování hmotnosti.
 
Publikováno: 17. 1. 2020 | Počet zobrazení: 727 článek mě zaujal 182
Zaujal Vás tento článek?
Ano