asseco Aimtec murr

Nevyhazujte staré kazety!

Zvuk z magmetofonových pásků a kazet má přes svou technickou nedokonalost (z dnešního pohledu) své kouzlo a v digitální době se zase vrací zpět, podobně jako vinylové desky.

 
Máte ještě doma sbírku magnetofonových kazet s těmi „správnými fláky“, které formovaly vaše mládí, nebo jste snad takovýto analogový poklad našli ve skříni nebo ve sklepě s tátovými věcmi? Pokud byste rádi tyto audio záznamy uložili v modernější digitální podobě, tak přesně k tomu se hodí věcička, kterou lze sehnat na internetových e-shopech pod názvem „konvertor kazet na MP3“.
Zařízení podobné kdysi populárnímu walkmanu převede obsah sbírky cenných kazet na samostatné MP3, není třeba žádný počítač, ale stejně tak lze přístroj použít jako osobní kazetový přehrávač s funkcí automatického zpětného chodu. Napájení obstarává buď USB port, nebo dvě AA baterie. Krabička nabízí jednoduché stereo v kvalitě dané fixní přenosovou rychlostí 128 kb/s a 44 kHz při 16 bitech. Tedy v podstatě tentýž hudební zážitek jako klasické „walkmany”, které starší generace ještě pamatuje ze 70. a 80. let, než na scénu vtrhly CD technologie a discmany (jež se také moc dlouho na trhu neohřály).
 
Publikováno: 17. 1. 2020 | Počet zobrazení: 1268 článek mě zaujal 302
Zaujal Vás tento článek?
Ano