asseco Aimtec murr

METAV: trendy v kovoobrábění

Už jen necelé dva měsíce zbývají do zahájení mezinárodního veletrhu zpracování kovů METAV, který se koná ve dvouletých cyklech na výstavišti v Düsseldorfu.

 
Během čtyř dekád své existence se veletrh vyprofiloval na prestižní průmyslovou přehlídku mezinárodního významu. Posledního ročníku v roce 2018 se zúčastnilo více než půl tisícovky (konkrétně 562) vystavovatelů, do jejichž expozic zabírajících celkovou plochu 24 tis m2 výstavního areálu se přišlo podívat přes 26 700 odborných návštěvníků. Více než čtvrtinu z nich tvořili profesionálové ze strojírenství a konstruktéři, a podstatnou část představovali lidé z branže autoprůmyslu. Kromě strojů a nástrojů na dělení a opracování kovů se nejvíce zajímali o měřicí technologie a robotizaci.
Co nabídne letošní, v pořadí již 21. ročník? Jednou z klíčových sekcí ze čtveřice hlavních tematických oblastí je aditivní výroba (AM), kterou doplní odborné fórum AM area. Zájem o AM roste, protože aditivní procesy lze nyní stabilněji začlenit do průmyslových aplikací. Umožňují nová designová řešení a složité geometrie nerealizovatelné konvenčními metodami. Nicméně aditivní procesy nelze posuzovat odděleně od klasického zpracování kovů, ale jako jeho významný doplněk, což dokumentují četní vystavovatelé, kteří sázejí na hybridní stroje, kombinující AM s konvenčním obráběním.
Tváření je považováno za jednu z nejnáročnějších oblastí při zpracování kovů, a METAV se v další sekci Molding area soustřeďuje na celý řetězec přidané hodnoty výroby nástrojů a forem. Spojuje výrobce obráběcích strojů a nástrojů, které jsou pro tyto sektory důležité.
S průmyslovou výrobou je spojeno i téma kvality, která tvoří pod názvem Quality area třetí tematickou oblast. Představí nejmodernější technologie měření a testování umožňující kontrolu nad všemi částmi procesu jakosti.
Kvarteto tematických sekcí završuje oblast zaměřená na medicínské aplikace – Medical Area, která je díky svým přísným požadavkům na kvalitativní standardy a obrovskému inovačnímu potenciálu hnací silou technologického pokroku ve výrobě.
 
Publikováno: 18. 2. 2020 | Počet zobrazení: 815 článek mě zaujal 219
Zaujal Vás tento článek?
Ano