asseco Aimtec murr

Elegantní bruska zvládá i náročné operace

Výrobce obráběcích strojů Studer je příkladnou ukázkou příslovečné špičkové švýcarské kvality, což dokumentuje nový stroj S33 představený na posledním veletrhu EMO v Hannoveru.

 

Studer S33 je CNC univerzální válcová bruska pro individuální a dávkovou výrobu. Výrobce uvádí vzdálenost mezi středy rozměry: 400, 650, 1000 a 1600 mm, a výškou středu 175 mm. Stroj lze použít k broušení malých, středních i velkých obrobků s hmotností do 150 kg, pro malé série i hromadnou výrobu. Umožňuje lehkou práci dokonce i u složitých obrobků – nová hlava se dvěma motorovými vřeteny zvládá broušení náročných komplexních geometrií na jedno upnutí.
Přechod z broušení mezi hroty na broušení pod vřetenem je na tomto stroji obzvláště snadný. Pokud obsluha potřebuje přepnout z broušení mezi hroty na broušení na vřetenu pod napětím, může být stroj v rekordním čase zrekonfigurován.
Základna stroje S33 je vyrobena z pevného Granitanu S103 – minerálního odlitku, jehož vynikající tepelné vlastnosti poskytují vysokou úroveň rozměrové přesnosti a zároveň zajišťují dočasné vyrovnávání teplot. Výrobce kompletně přepracoval geometrii základny a přidal inovativní systém regulace teploty, který je také navržen tak, aby udržoval výrobu spolehlivě v chodu. Podélný skluz na základně stroje je kromě toho vybaven dvojitou T-drážkou pro připevnění jednotek příslušenství, což usnadňuje nastavení a resetování zařízení ve velmi krátkém čase, mj. i díky využití systému Studer Quick-Set. K oceňovaným plusům patří i velmi snadné programování pomocí systému Pictogramming. Softwarové vybavení je navíc flexibilně rozšiřitelné integrovanými softwarovými moduly.

 
Publikováno: 19. 2. 2020 | Počet zobrazení: 896 článek mě zaujal 249
Zaujal Vás tento článek?
Ano