asseco Aimtec murr

DMG MORI zve na Open Days

Na tradičních únorových Dnech otevřených dveří v bavorském Pfrontenu představí DMG MORI své novinky pro letošní rok. Budeme samozřejmě u toho, a podrobnější informace přineseme v příštím vydání, ale krátkou „ochutnávku“ nabízíme už nyní.

 

Ve dnech 11. až 15. února 2020 se společnost DMG MORI představí zákazníkům a návštěvníkům Dne otevřených dveří jako motor inovací v oblastech digitalizace a automatizace průmyslové výroby. Cílem je zavést „end-to-end“ konektivitu jako standard pro všechny stroje.
Firma do Pfrontenu láká zejména na integrované digitalizační koncepty, průkopnické tovární technologie a inteligentní automatizační řešení. Většina vystavených produktů by měla být zaměřena na oblast automatizace a průkopnické výrobní koncepty s využitím umělé inteligence ve strojírenství a aditivní výrobě.

Světové premiéry
Jak bývá u DMG MORI zvykem, nebudou chybět ani novinky ve světové premiéře. Mělo by jít o revoluční horizontální centrum DMC 65 H monoBLOCK (zvláště vhodné pro obrábění strukturálních komponent v leteckém průmyslu), systém LASERTEC 400 Shape (pro výrobu XXL forem) či modulární automatizovaný paletizační systém PH CELL v designu Vertico s definovaným rozhraním pro až 40 palet. Představeno bude rovněž inovativní řešení pro návrh flexibilní automatizace s volným přístupem ke stroji - autonomní systém PH-AGV 50 pro automatizaci palet.

Digitalizace, konektivita i umělá inteligence
Konektivita DMG MORI zajišťuje bezpečné propojení nejen svých strojů, ale i vybraných produktů třetích stran, do sítě. Díky novému systému DMG MORI Messenger je umožněno zobrazení aktuálního stavu strojů. Tento systém, který bude také součástí prezentace, lze použít pro všechny stroje a zařízení propojené v rámci konektivity ve výrobě.
Od světové premiéry na veletrhu EMO nabízí nový zákaznický portál myDMG MORI automatizované služby a řízení součástek. S aktualizací pro platformu servisu a údržby WERKBLiQ se zákazníci mohou připojit k službám portálu myDMG MORI pro svůj celý strojový park včetně optimalizace procesů údržby.
Svou premiéru v Pfrontenu si odbude i poskytovatel softwaru TULIP ze Spojených států. Díky spolupráci s DMG MORI bude možnost vidět naživo příklady případového použití systému TULIP pro obrábění přímo v závodě Pfronten. Jde o systém, který vede operátora skrz každý jednotlivý procesní krok a nahrává průběžný stav všech odpovídajících (digitálních) údajů.
Další pozoruhodnou novinkou bude optimalizace procesu pomocí AI (umělé inteligence). Jde o strategickou investici DMG MORI do softwarové společnosti up2parts, která otevřela svět umělé inteligence průmyslu opracování kovů. Záměrem spolupráce je zjednodušit a zrychlit tvorbu pracovních plánů s analýzou geometrických komponent podporovanou AI, což má umožnit virtuálně kvalifikované cenové kalkulace pro jednotlivé součástky v reálném čase.

V Pfrontenu bude představen také program ekonomické stimulace DMG MORI s atraktivními koncepty financování bez rizika pro každou ekonomickou situaci. Zahrnuje odkup strojů pro větší likviditu, pronájem či leasing prostřednictvím DMG MORI Finance a také školicí kurzy v akademii DMG MORI pro zvýšení výrobní odbornosti.

 
Publikováno: 19. 2. 2020 | Počet zobrazení: 1039 článek mě zaujal 262
Zaujal Vás tento článek?
Ano