asseco Aimtec murr

Hydra: Vrtáky s vyměnitelnou hlavou

Bájná Hydra, nezničitelný mnohohlavý netvor, kdy za každou useknutou hlavu narostou dvě další, symbolizuje odolnost. Je proto příznačné, že jeho jméno si vybrala firma Dormer Pramet pro označení nové řady vrtáků s výměnnými hlavicemi.

 
Program Dormer Hydra, který známý výrobce obráběcích nástrojů charakterizuje nákladově efektivní možností vrtání velkých průměrů, podporuje konstrukční a obecné inženýrské aplikace. Řada karbidových hlav (pro ocel, nerez i litinu) je spojena s vysokorychlostním ocelovým tělem vrtáku.
Stávající možnosti těles (3xD, 5xD a 8xD) byly nyní rozšířeny o 12xD pro aplikace s hlubokými otvory a 1,5xD pro zlepšení tuhosti při vrtání do mělkých otvorů a desek.
Těla vrtáků této řady nabízí trvale vysoký výkon, a to i po četných změnách hlavy, včetně otvorů pro chladicí kapalinu zlepšující účinnost řezání a odvádění třísek. Precizní uložení mezi hlavou a tělem maximalizuje tuhost nástroje pro vynikající přesnost otvorů a tolerance.
Na jedno tělo je tak možné aplikovat hned několik velikostí karbidových hlav, čímž se sníží požadavky na zásoby. Kromě toho lze hlavy snadno vyměnit bez vyjmutí těla vrtáku z vřetena, což významně minimalizuje nežádoucí prostoje stroje.
 
Publikováno: 19. 2. 2020 | Počet zobrazení: 895 článek mě zaujal 235
Zaujal Vás tento článek?
Ano