asseco Aimtec murr

Cytro Box si umí ohlídat svůj provoz

Divize průmyslové hydrauliky společnosti Bosch Rexroth uvedla inovativní zařízení pod názvem Cytro Box.

 
Systém je představitelem zcela nové generace hydraulických agregátů do 50 kW s menší až střední velikostí hydraulických nádrží a měl by se stát atraktivní alternativou klasických zařízení této kategorie.
Mezi základní výhody patří: Významná redukce hlučnosti (maximálně 75 dB), konektivita umožňující propojení na svět IoT (tedy i možnost začlenění do komplexnějších systémů), sběr dat z různých typů snímačů, jimiž je osazen (zejména o chování agregátu). Díky tomu provozovatel přesně ví, co se v zařízení děje, zda nedochází k nějakému problému. Cytro Box nabízí také – v závislosti na typu aplikace – zajímavé úspory energií. Udržuje totiž energii na určité úrovni a v plné míře ji využívá pouze tolik, kolik vyžaduje příslušná operace, a jen po dobu, kdy je potřeba. Také uspoří až 70 % oleje – oproti běžnému řešení se stejnou výkonností, které by vyžadovalo asi 600 l olejové náplně, má pouze 150litrovou nádrž. Konstrukce nádrže je řešena tak, aby nedocházelo k víření kapaliny. Díky tvaru nádrže dochází rychleji k jejímu ustálení, a tak je možné pracovat s menším objemem oleje. A to vše se vejde do skříňky o velikosti i podobě běžné chladničky, takže zařízení už ani nevypadá jako stroj. A díky svému kompaktnímu designu ani nezabírá tolik cenného prostoru ve srovnání s původními konvenčními agregáty.
Cytro Box v sobě už i obsahuje čerpadlo, servopohon, rozvaděč, vlastní řídící systém, kompletní inteligenci a ovládání cytronixového pohonu řízeného frekvenčním měničem, a další komponenty optimalizované pro maximální efektivitu agregátu. Při napojení na software systému ODIN, který sbírá a vyhodnocuje data, se zařízení „naučí“, jak vypadá provoz ve stavu, kdy je vše v pořádku, a následně dokáže nejen upozorňovat na případné odchylky a anomálie, které by mohly signalizovat blížící se problém, ale i predikovat, co by mohlo nastat.
K dispozici je i menší verze Cytro Pack a do budoucna k nim přibude i nyní vyvíjená modulární řada komponent, z nichž bude možné skládat větší agregátové celky a systémy.
 
Publikováno: 19. 2. 2020 | Počet zobrazení: 879 článek mě zaujal 237
Zaujal Vás tento článek?
Ano