asseco Aimtec murr

Elastický systém roste s firmou

Název společnosti QI Group z Hané koresponduje s jejich stěžejním produktem, informačním systémem QI. Řešení systému, které objasňuje, jak dochází ke každoroční úspoře, získalo loni Cenu za finanční efektivitu.

 
Právě řešení systému ve specializovaných oborech jsou poměrně náročnou a sofistikovanou záležitostí, vzhledem k tomu, že jejich produkce musí kromě dalších parametrů splňovat i velmi přísné legislativní a certifikační nároky, výrazně tvrdší než v jiných výrobních oborech.
Procesy a receptury v chemických firmách podléhají přísným legislativním pravidlům, proto je pro toto odvětví důležité přesné plánování a důsledná kontrola kvality. Na to je zaměřen speciální modul propojující kontrolu jakosti přímo do výrobních procesů. Díky jejich optimálnímu nastavení lze pak plnit požadavky certifikace ISO a udržet vysokou kvalitu produktů při minimalizaci nákladů. Kromě toho systém umožňuje mít přehled i o odchylkách ve výrobě a zjistit proč k nim došlo.
Podobně informační systém pro obor zpracování plastů podporuje všechna specifika výroby. Organizuje procesy od pořízení granulátu až po expedici hotových výrobků a likvidaci odpadů, zároveň podporuje EDI komunikaci.
Modul Řízení výroby zahrnuje sadu funkcí, které pokryjí všechny činnosti včetně tvorby technické a výrobní dokumentace. Modul Plánování výroby umí zohlednit kapacity strojů, technologií a dostupnost materiálů. Pro náročné je určen doplněk tzv. ABU (Advanced Business Unit), zahrnující i pokročilé plánování výroby APS, které je integrováno přímo v systému QI.
Růstem firmy není potřeba pořizovat nový IS, protože díky modularitě je QI elastický a roste spolu s firmou.
 
Publikováno: 21. 2. 2020 | Počet zobrazení: 828 článek mě zaujal 259
Zaujal Vás tento článek?
Ano