asseco Aimtec murr

Výroba ve velkém i v malém

Český produkt na míru Altus Vario je ekonomický software kategorie ERP/CRM, disponující komplexním systémem pro automatizaci technické přípravy, plánování a řízení výroby.

 
Systém umožňuje sledovat výrobní proces jak množstevně, tak hodnotově. Volitelnou alternativou pro menší firmy je „malá výroba" pro jednoduché řízení výrobních zakázek. Plánování a řízení výroby tvoří s moduly Zakázky a Sklad logistickou část systému a nastavení není závislé na průmyslovém odvětví. Procesy lze přizpůsobit od zakázkové kusové výroby přes výrobu dávkovou, sériovou až po velkosériovou. K užitečným funkcím patří možnost tvorby množstevních, časových a nákladových analýz a simulace tvorby výrobních plánů, zkrácení průběžné doby technické přípravy a zvýšení kvality a jednotnosti zpracování technické dokumentace.
Systém přináší plánování a řízení toku materiálu, umožňuje zkrátit plánovací cykly a zvyšovat produktivitu. Všechny aktivity se začleňují do stupňovité koncepce, do níž vstupují historické, aktuální i budoucí plánovací údaje. Nabízí funkce Plánování výroby CRP (nekonkurenční) i ATP (do omezených zdrojů), simulační plánování, které lze provádět nezávisle na operativním plánu výroby, výrobní kalkulace a plánování a řízení výroby na modul Sklad (efektivní a flexibilní stanovení nákladů na polotovary a hotové výrobky). Dále na Plánování spotřeby materiálu, Kapacitní bilance (včetně možnosti zasahovat do průběhu zakázek), Dílenské řízení a evidence výroby. Užitečnou funkcionalitou je postupné uvolňování výrobních zakázek s kontrolou disponibility materiálů, zdrojů a přípravků, a možnost řešení zmetků vznikajících ve výrobním procesu.
Systém má neomezené možnosti propojení výkresové dokumentace, digitálních fotografií a dokumentů.
 
Publikováno: 21. 2. 2020 | Počet zobrazení: 998 článek mě zaujal 269
Zaujal Vás tento článek?
Ano