asseco Aimtec murr

Jak MES pomáhá konkurenceschopnosti?

Společnost AppliCon IT se dlouhodobě specializuje na oblast poradenství při výběru a nasazení ERP systémů ve výrobních a obchodních společnostech. A na ně přímo navazuje další významný díl mozaiky s označením MES.

 

Digitalizace, Průmysl 4.0, automatizace či jakkoliv chceme nazývat trendy současného propojování a zefektivňování výrobních procesů, mají za cíl především flexibilněji reagovat na poptávku zákazníků a tím zvýšit konkurenceschopnost na trhu. Základem úspěchu je informovanost o reálných procesech ve výrobních zařízeních. Srdcem informačního prostředí každého podniku je ERP řešení integrované s řadou nadstavbových systémů, mezi nimiž hraje důležitou roli výrobní systém – MES.    

Rozvoj technologií zvyšuje komplexnost ERP projektů
V dnešní době jsou ERP projekty náročnější díky rozšiřujícímu se záběru ERP systémů. Zatímco dříve jsme si pod pojmem ERP představili pokrytí základních procesů v oblasti financí, personalistiky, logistiky a výroby, dnes je podpora prostřednictvím ERP mnohem širší. Zahrnuje oblasti, které se dříve řešily s pomocí systémů třetích stran, jako například řízení údržby, servisu, řízení kvality apod.
Z dalších důležitých oblastí se musíme zmínit i o Business Intelligence (BI), která se už někde přímo stává integrální součástí ERP funkčnosti, a to díky rychle se rozvíjejícím IT technologiím a růstu výpočetního výkonu. Stejně tak pokročilé plánování výroby (APS) zaměřené na plánování do plných kapacit, plánování druhotných zdrojů atd., které dnes dodavatelé ERP řeší již v rámci svých systémů.
Samozřejmě, že přes snahu zahrnout do ERP systému co nejvíce funkcionality, existují systémy, jež zůstávají mimo a pokrývají především oblasti související například s CAD/CAM funkcionalitou či výrobními MES systémy.

Pokud se podíváme na typický výrobní podnik, ten obvykle potřebuje:

- ERP řešení pro podporu základních podnikových procesů.
- WMS pokročilý systém pro řízení skladových procesů.
- Systém pro pokročilé plánování a rozvrhování (APS), jak pro sériovou, tak kusovou výrobu.
- Systém pro správu a údržbu výrobkové dokumentace v rámci celého životního cyklu produktu (PDM/PLM).
- Výrobní systém (MES).
- Systémy pro řízení kvality (QM).
- Řešení business inteligence (BI).

Role MES systémů
V současném úsilí o zvyšování efektivity výroby jsou jedním z klíčových nástrojů systémy pro pokročilé plánování (APS). Klasická česká výrobní firma s částečnou či úplnou zakázkovou výrobou se bez plánování APS neobejde. Tlak, ani ne tak na rychlost výroby, jako spíše na dodržení termínů, je obrovský. Je proto třeba mít přesně zmapovaná a naplánovaná všechna pracoviště. APS umožňuje přejít podnikům od nepřesného plánování do neomezených kapacit (které nebere v úvahu aktuální vytížení výroby) na plánování do omezených kapacit (které respektuje realitu na dílnách a je tím pádem efektivnější a přesnější).
Ale aby bylo možné vytvořit efektivní plány, je třeba mít přesně zmonitorovanou situaci na dílně, což zajišťují právě MES systémy. Ty poskytují přesné informace o rozpracovanosti výroby prostřednictvím zasílání dat online, ať již manuálně obsluhou, či s pomocí automatizovaných systémů. Čím přesnější a aktuálnější jsou informace o stavu na dílnách v reálném čase, tím realističtější plány je možné vytvořit a pravděpodobněji dodržet dodací termíny.
Klíčová na výrobních dílnách je maximalizace vytížení strojů (OEE), která se promítá do vyšší produktivity. Výrobu je třeba naplánovat tak, aby přenastavení a seřízení bylo co nejkratší a aby pořadí zakázek znamenalo co nejméně změn. A pokud stroj nepracuje, tak je třeba znát příčinu odstávky a předpokládaný termín zprovoznění. Informace získané z MES systémů pomáhají výrobním podnikům mít přehled v reálném čase a okamžitě reagovat na jakékoliv požadavky.

MES podporuje digitalizaci
Poptávka po MES systémech se rychle zvyšuje. Podniky v těchto systémech vidí značný potenciál ke zlepšování operačních časů svých zařízení a celkové efektivity výroby. Navíc se jejich funkčnost neustále rozšiřuje, takže dnešní MES již nezajišťuje pouze sběr dat, ale také umožňuje aktivní řízení na dílně.
Obecnou snahou trendů digitalizace je vybudovat takové informační systémy, které by z informačních procesů minimalizovaly lidský faktor. S reálnou situací, kdy se řeší stále větší množství zakázek o čím dál menších objemech, se totiž výrobní firmy mohu vyrovnat jen s personálně nezávislými datovými toky. Moderní MES systémy se svou funkčností poskytují podporu těmto snahám a tím také pomáhají zlepšovat pozici výrobní firmy na trhu.

Zdeněk Špelina

 
Publikováno: 21. 2. 2020 | Počet zobrazení: 858 článek mě zaujal 223
Zaujal Vás tento článek?
Ano