asseco Aimtec murr

Ve stínu cloudu

Ačkoli se dodavatelé systémů pro řízení výrobních podniků snaží „přesměrovat“ zákazníky ke cloudu a cloudovým řešením, existují i jiné alternativy.

 

Příkladem může být systém brněnské firmy Keloc, zaměřené na vývoj ekonomického softwaru, která se vydala jinou cestou. Mezi jejími programy, které tvoří účetní software pro menší a střední firmy, figuruje i ekonomický systém určený pro středně velké a velké firmy, ale také software označovaný jako oborová řešení na konkrétní typ podnikání. Mezi nimi lze najít i software pro výrobní firmy s výmluvným názvem: Řízení výroby. Je určený pro řízení zakázkové výroby a poskytuje uživatelům podporu od nabídky, zpracování objednávky a vytvoření zakázky přes přípravu výroby, rezervace materiálu a vlastní řízení výrobního procesu až po expedici. Umožňuje sledovat a porovnávat plánované výrobní náklady se skutečnými, provádět operativní změny ve výrobním procesu a poskytuje okamžitý přehled o nedokončené výrobě či stavu zásob.
Software i data jsou umístěna na serveru uživatelské firmy, nejde tedy o cloudové řešení. To může být v určitém směru výhodou, protože systém není kriticky závislý na funkčním internetovém připojení, které může být v případě výpadku Achillovou patou cloudových řešení.
Programový balíček je složený z vybraných modulů účetního software KelExpress a lze ho používat samostatně nebo propojením s ostatními moduly systému včetně účetních modulů a mzdové agendy. Základní balíček Řízení výroby zahrnuje moduly: Sklad, Objednávky a zakázky, Výroba, a lze ho doplnit o další moduly (Účetnictví a Daňová evidence, Faktury vydané/přijaté, Pokladna, Banka, Evidence majetku, Mzdy a personalistika, Cesty, Kasa, Doprava), které pokrývají komplexní fungování výrobního podniku.
Konfiguraci balíčku si uživatelé mohou upravit podle vlastních potřeb. Jeho výhodou je, že systém lze nasadit a používat bez vysoké počáteční investice. Nabízen je za cenu pravidelného měsíčního poplatku podle rozsahu poskytované licence, takže zákazník platí jen za to, co opravdu potřebuje. Navíc má po celou dobu zdarma všechny aktualizace systému a bezplatnou hotline.

Petr Mišúr

 
Publikováno: 21. 2. 2020 | Počet zobrazení: 802 článek mě zaujal 226
Zaujal Vás tento článek?
Ano