asseco Aimtec murr

Naprosto „logicqe

Pod názvem Nové nástroje LOGIQ v praxi proběhl 4. února v sídle společnosti Tecnotrade v Kuřimi technologický seminář pořádaný dodavatelem strojů korejské značky Doosan a českým zastoupením firmy Iscar.

 

Stěžejním tématem akce bylo představení přínosů aktuální nabídky obráběcích nástrojů firmy Iscar a také novinek společnosti Tecnotrade, na nichž byly schopnosti těchto nástrojů předvedeny. V plně obsazeném sále semináře se sešly více než dvě stovky zájemců o nejmodernější trendy v obrábění. Odborníci z Iscaru představili zejména nástroje pro frézování řady LOGIQ Mill, vrtací nástroje LOGIQ Drill a nástroje pro soustružení ze skupiny LOGIQ Turn, které díky svým vylepšeným parametrům i životnosti přinášejí uživatelům výraznou přidanou hodnotu a produktivitu výroby v důsledku lepších dosahovaných časů obrábění.
Kromě novinek v portfoliu obráběcích nástrojů Iscar a možnostmi, které nabízí řada LOGIQ, se mohli účastníci akce detailně seznámit i s novými stroji Dooosan, které Technotrade na českém trhu zastupuje. Z aktuálních přírůstků v nabídce stojí za pozornost kromě nového CNC soustruhu PUMA TT 1300SY s protivřetenem a dvěma poháněnými hlavami a s osou Y, zejména novinka v podobě vertikálního 5osého frézovacího centra Doosan DVF 5000.

Doosan DVF 5000
Stroj je určený pro širokou škálu využití od vysokorychlostního obrábění po těžké řezání. Jeho stabilní struktura a kompaktní půdorys jsou ideální pro výrobu malých až středních obrobků složitých tvarů. Jde o optimalizované řešení s kompaktní automatizací, které nabízí vysokou produktivitu, spolehlivost a rychlost při současných 5osých obráběcích operacích.
Centrum je osazeno vysokorychlostním vřetenem 12 000/18 000 ot/min, 2osým naklápěcím stolem o Ø 500 mm (možná je i varianta Ø 630 mm), a zvládá obrobky do hmotnosti 400 kg. Vysoce přesnou funkci stroje pomáhá zajistit tepelná kompenzace vřetena a struktury. Prvky stroje jsou navrženy tak, aby minimalizovaly čekací dobu, maximalizovaly provozní účinnost a zlepšovaly pohodlí obsluhy.
Do standardní výbavy patří chlazení vřetena (s možností chladicího systému kuličkového hřídele) a servozásobník nástrojů s 30 pozicemi (jako opce pak možnost na 40/60/90/120 nástrojů). Čas výměny nástroj/nástroj činí 1,3 s. K dispozici jsou volitelné funkce jako např. inteligentní kinematická kompenzace pro 5 os, která minimalizuje chyby v komplexních 5osých obráběcích aplikacích udržováním bodu nástroje ve správné poloze vzhledem k obrobku. Uživatelsky přívětivé rozhraní zajišťuje ovládací panel s 15” LCD a 21 GB paměti u systému Heidenhain (alternativou je systém Fanuc). Ke komfortní obsluze stroje výrobce vyvinul tzv. Balíček pro snadné ovládání (EOP), který umožňuje nastavení nástrojů, obrobků a programů, ale i odstraňování případných závad pro neobvyklé stavy.
Balíček obsahuje celou řadu podpůrných funkcionalit, např. AFC (adaptivní řízení posuvu), které nabízí funkce pro řízení posuvu, tj. řezání při konstantním zatížení nebo přizpůsobené zatížení vřetena. Dále Správa nástrojů obsahuje funkce poskytující detailní údaje o nástrojích, jejich stavu, stupni opotřebení či poškození apod., i funkce pro automatické sledování zatížení nástroje (pro jeden nástroj lze nastavit různá zatížení). Nechybí funkce pro vytváření často používaných řezacích programů, konfiguraci různých nastavení pracovního offsetu, zobrazení podrobných informací o často spouštěných aplikacích, stavu senzorů stroje nebo podrobných informací s doporučenými akcemi apod.

 
Publikováno: 12. 3. 2020 | Počet zobrazení: 925 článek mě zaujal 251
Zaujal Vás tento článek?
Ano