asseco Aimtec murr

Člověk, stroj, nebo obojí?

Je důležitější zaměření na člověka nebo na stroj? Digitalizace vytváří příležitosti, ale také strach. Oba tyto faktory jsou jádrem diskuze, zaměřené na nové fáze průmyslové transformace v letošní nabídce Hannover Messe.

 
Právě transformace průmyslu je jedním ze stěžejních témat veletrhu Hannover Messe, který se bude kromě tradiční přehlídky produktových novinek, technologií a nejrůznějších služeb souvisejících s moderním vývojem snažit nabídnout i diskusi a odpovědi na řadu aktuálních palčivých otázek, jež hýbou dnešní ekonomikou.
Bude dosavadní dělení světa (člověk a stroj) reálně existovat i v budoucnu? Zruší online obchodování konvenční podnikání? Je klimaticky neutrální produkce spíše fantazií? Digitální doba přináší mnoho takových otázek a jedním z hlavních lákadel, jímž organizátoři obohatili inovovaný formát letošního veletrhu Hannover Messe, bude i nová platforma pro odpovědi: Trasformation Stage. V této sekci v hale 25 se budou zmíněná témata probírat s věhlasnými odborníky. Na rozdíl od dalších připravených odborných fór se zaměří na průmyslovou transformaci – od Průmyslu 4.0 a individualizace přes mobilitu a ochranu klimatu až po umělou inteligenci a rozšířenou realitu. Ale také na obavy související s přeměnou, jíž prochází současný průmysl.
„Digitalizace vytváří nové příležitosti, ale zároveň i pochybnosti. Ve fázi transformace nabízíme novou etapu, v níž zástupci průmyslu, obchodu, politiky a společnosti přebírají zastřešující účinky digitálního věku, a to přenáší hlavní téma, jímž je průmyslová transformace, do diskuze na meta úrovni – otevřené, interdisciplinární, kritické a někdy i kontroverzní,“ říká Olaf Daebler, globální ředitel Future Hub v Deutsche Messe.
 
Publikováno: 13. 3. 2020 | Počet zobrazení: 1011 článek mě zaujal 229
Zaujal Vás tento článek?
Ano