asseco murr

Průlom do nového světa automatizace

Se systémem ctrlX AUTOMATION představuje společnost Bosch Rexroth nejotevřenější automatizační platformu na trhu.

 

S novou automatizační platformou ctrlX AUTOMATION posouvá Bosch Rexroth klasické hranice mezi řízením stroje, IT a internetem věcí (IoT). Škálovatelná platforma umožňuje flexibilní návrh centrálních a decentralizovaných automatizačních topologií. S operačním systémem Linux v reálném čase, otevřenými standardy, aplikační technologií pro programování, webovým inženýrstvím a komplexním připojením internetu věcí, snižuje ctrlX AUTOMATION náročnost na inženýring o 30–50 procent.

Strojírenství je dnes vývoj softwaru
Společnost Bosch Rexroth splňuje tento požadavek trhu novou automatizační platformou ctrlX AUTOMATION, která zahrnuje nejnovější softwarové technologie pro strojírenství, jakož i všechny úkoly PLC a pohybu.
Softwarové funkce lze kombinovat téměř libovolným způsobem díky předem připraveným a nově vytvořitelným aplikacím. Aplikace lze vytvářet v různých programovacích jazycích, jako je C ++, skriptovacích jazycích jako Python nebo nových grafických jazycích, jako je Blockly. Tím se výrobcům strojů otevírají zcela nové obzory svobody.
Díky novému systému ctrlX AUTOMATION se uživatelé v budoucnu rozhodnou, zda chtějí programovat v souladu s normami IEC 61131, PLCopen nebo G-Code nebo v rozšířeních vyšších, případně internetových jazycích. To umožňuje výrobcům strojů nezávislost na nedostatku kvalifikovaných pracovníků pro PLC specialisty a proprietární systémy.

Programování bez hardwaru
Konfigurace a uvedení do provozu automatizačních komponent probíhá kompletně na webu bez instalace softwaru. Software je naprogramován během několika minut po zapnutí. Prostředí systému ctrlX AUTOMATION je také zcela virtuální, takže programování lze provádět i bez hardwaru. Funkcionality systému lze kdykoli rozšířit pomocí vlastních procesních funkcí, aplikací a softwaru s otevřeným zdrojovým kódem. Ve výsledku ctrlX AUTOMATION snižuje náročnost na inženýring o 30 až 50 %, a tak výrazně zkracuje čas uvedení nových strojů na trh.
Více než 30 možností přímého připojení a standardů komunikace nabízí maximální flexibilitu pro hospodárné a nepřetržité síťování od polní úrovně až po cloud. Systém ctrlX AUTOMATION je také připraven na budoucí komunikační standardy, jako jsou TSN a 5G, což z něj činí nejlépe propojitelný systém na trhu.
Systém ctrlX AUTOMATION je založen na nové generaci vícejádrových procesorů, které poskytují dostatečný výpočetní výkon pro téměř všechny úkoly automatizace. Vysoce výkonný procesor lze integrovat do vestavěných počítačů, průmyslových počítačů nebo přímo do pohonů. Kompletně nově vyvinutá sada hardwaru a softwaru bude důsledně pokrývat všechny úkoly automatizace od jednoduchých řídicích aplikací po řešení IoT až po vysoce výkonné řízení pohybu (High Performance Motion Control).

www.boschrexroth.cz

 
Publikováno: 9. 4. 2020 | Počet zobrazení: 790 článek mě zaujal 200
Zaujal Vás tento článek?
Ano