asseco murr

Digitalizace a dlouhodobý přínos řešení

Praktické výhody a příležitosti digitalizace v rámci procesu výroby řídicích a distribučních rozváděčů, to je téma, kterému se během veletrhu AMPER 2020 budou věnovat společnosti Eplan a Rittal.

 

Obě firmy společně představí, co projektanti a výrobci rozváděčů potřebují vědět pro co největší využití síťových inženýrských řešení a digitálních dat. Důraz bude kladen především na přímý a dlouhodobý přínos řešení – zcela v souladu s filozofií obou společností. Ve společném stánku bude představena možnost vývoje rozváděčů od návrhu až po výrobu dle konceptu Průmysl 4.0. Veletržní expozice bude rovněž doplněna řadou produktů a softwarových nástrojů, jako je např. venkovní chladicí jednotka NEMA 3R/4, nabídka Rittal Automation Systems, EPLAN Smart Wiring, EPLAN Data Portal a řešení chlazení pro malé a střední průmyslové IT aplikace.
Stejně jako strojírenství i výroba řídicích a distribučních rozváděčů čelí výzvám, mezi které patří neustálé zlepšování produktivity, systematicky vytvářené inovace a výroba/dodání výrobků pod stále větším časovým a finančním tlakem. Příležitosti, které se otevřely díky digitalizaci procesů v souladu s průmyslovým internetem věcí (IIoT), jsou stále zřejmější. Na veletrhu AMPER se obě společnosti, Eplan i Rittal, budou snažit společně prakticky předvést potenciální výhody svých řešení.
Na jednom místě budou prezentovány možnosti, které jako přidanou hodnotu nabízejí digitální technologie během fáze návrhu rozváděčů. Demonstrována bude inteligentní interakce softwaru, dat a konfiguračních řešení, které nabízejí obě společnosti, což pomůže objasnit, jak jednotlivé nástroje fungují společně, a tím podporují tvorbu hodnoty inženýrských procesů prostřednictvím posílené účinnosti.
EPLAN představí inovativní řešení pro zvýšení efektivity během procesu vývoje výrobku. Ústředními body budou novinky platformy Eplan 2.9 a Eplan Smart Wiring, dále pak systémy Eplan Electric P8, Eplan Pro Panel, integrace tepelného návrhu (Thermal Design Integration), Rittal Configuration System, Rittal Power Engineering a Rittal Therm a také portály pro CAD/CAE data (Eplan Data Portal, PARTcommunity). Opomenuta rovněž nebude ani řada digitálních pomůcek pro výběr správných komponent.

Automatizace pro výrobu rozváděčů
Naživo si návštěvníci mohou vyzkoušet produkty z nabídky Rittal Automation Systems, automat pro konfekcionování vodičů Wire Terminal WT 36, který zpracovává zcela automatizovaně až 36 různých vodičů o průřezu od 0,5 do 2,5 mm² bez manuálního zásahu, dále přířezové centrum Secarex AC 18 pro poloautomatické zkracování kabelových kanálů a montážních lišt na požadovanou délku, zejména při výrobě v malých sériích. Své místo na veletrhu budou mít i poloautomaty pro úpravu vodičů, ruční nářadí a mobilní stanice CW 120-M, která je vhodná k ohýbání, děrování a krácení přípojnic. Prezentován bude i softwarový nástroj Eplan Smart Wiring sloužící pro snazší práci při zapojování přístrojů na montážní desky. Tento softwarový nástroj si můžete vyzkoušet i formou hry.

Nové systémy pro mnohem větší produktivitu
Kromě toho bude Rittal vystavovat řadu inovativních produktů pro průmyslové a IT aplikace, které z pohledu uživatele přinášejí úspory času a nákladů, umožňují snadnou montáž, úspory energie a usnadňují realizaci komunikačních řešení spojených s požadavky Průmyslu 4.0.
Svou premiéru na veletrhu bude mít i nová generace malých kompaktních skříní s označením AX, respektive KX. Tyto rozváděčové skříně jsou po skříních VX25, které si svou premiéru užily v loňském roce, dalšími produkty ze systému „System perfection“. Nová kompaktní skříň AX poskytuje nejen maximální kvalitu dat a kontinuitu při projektování, ale také flexibilitu a bezpečnost při montáži a instalaci vnitřního vybavení. Tyto skříně se vyznačují vysokým stupněm krytí (až IP66) a jako jediné nabízejí vysokou odolnost proti mechanickému rázu. Konkrétně hodnotu IK10, a to vše při dodržení stupně krytí.

Systémy chlazení pro zítřek
V oblasti chlazení bude k vidění generace chladicích jednotek Blue e+, které jsou i pět let od uvedení na trh naprosto unikátní svou nízkou spotřebou energie a uživatelským komfortem ve smyslu snadné a rychlé instalace a obsluhy.
Ideálním produktem pro zákazníky, kteří hledají samostatně stojící chlazený rozváděč, je Integrované řešení VX25 Blue e+. Pod jedním objednacím číslem se ukrývá kompletní rozváděč s chladicí jednotkou.
Pro chlazení outdoor aplikací budou vystaveny chladicí jednotky NEMA 3R/4. Jde o chladicí jednotky generace Blue e s vysokým krytím IP55. Vyplňují mezeru v našem portfoliu chladicích rozváděčových jednotek.
Dalším exponátem bude Blue e+ chiller, který je představitelem nové generace chladičů kapaliny pro průmyslové použití. Jeho plynulá regulace chladicího výkonu znamená velké úspory energie a vysokou přesnost teploty chladicí kapaliny.
Produktem, který násobí výhody výše uvedených chladicích zařízení, je IoT interface, který spojí chladicí jednotky a chillery Blue e+ s nadřazenými řídicími systémy.  Umožní tak dálkovou správu chladicích jednotek v reálném čase. Zabraňuje nákladným výpadkům výroby a umožňuje efektivnější údržbu, diagnostiku a vyšší spolehlivost. Pro starší generaci Blue e bude vystaven adapter Blue e IoT.

Nikdy IT nebylo tak snadné
Digitalizace procesů vytváří obrovské objemy vysoce citlivých dat. Dokonce i malé a střední firmy, jejichž IT infrastruktura sestává z pouhých tří nebo čtyř racků, vyžadují IT prostředí, které kombinuje snadnou instalaci s nákladově efektivním a bezporuchovým provozem. Na veletrhu se tak budete moct seznámit s racky TS IT, chladicími jednotkami, napájecími lištami PDU a datovými mikrocentry.

www.rittal.com

 
Publikováno: 9. 4. 2020 | Počet zobrazení: 1072 článek mě zaujal 223
Zaujal Vás tento článek?
Ano