asseco murr

Vysoce přesná kontrola barev

Pro snížení prostojů ve výrobě je nezbytný trvalý monitorovací proces kontroly parametrů, mezi něž se řadí i barvy.

 
Firma ColorLite vyvinula řešení v podobě vysoce výkonného spektrofotometru ipm pro 100% kontrolu barev. Díky vysoké přesnosti a stabilitě měření mohou být vynechány složité laboratorní analýzy. Pokud systém detekuje odchylku barev mimo specifikovanou toleranci, informace se okamžitě předá do systému řízení procesu, výroba se zastaví a systém semaforu opticky zobrazuje chybu.
Spektrofotometr je vybaven dotykovým displejem, na němž může obsluha díky jednoduché a logické navigaci v menu okamžitě zobrazit naměřené hodnoty, vyhodnocení, stavové i výstražné informace. Komunikace se systémem řízení procesu probíhá přes rozhraní, která jsou přizpůsobena požadavkům daného uživatele.
Pro měření odrazu může být hlava sondy integrována do krytu připojeného externě k měřicí komoře nebo nad výrobní linku. Existuje široká řada sond s měřicí geometrií 45°/0° nebo d/8°, normalizovaná podle DIN 5033. K měření přenosu průsvitných produktů, jako jsou fólie nebo plexisklo, je instalován přídavný světelný zdroj.
Díky konstrukčnímu modulárnímu řešení je spektrofotometr konfigurován individuálně v závislosti na požadavcích na produkt a zákazníka. Lze jej kombinovat s řadou volitelného příslušenství. Může být např. vybaven plně automatickou kalibrační jednotkou. Pro kontrolu barev kapalin a prášků lze připojit ponorný senzor podle třídy ochrany IP67. I v náročných výrobních prostředích je měřicí technologie chráněna proti prachu a vodě podle IP65.
 
Publikováno: 9. 4. 2020 | Počet zobrazení: 772 článek mě zaujal 199
Zaujal Vás tento článek?
Ano