asseco murr

Škoda Octavia 4.0

Čtvrtá generace modelu Octavia je k nepoznání, byla obdařená odvážnou přídí a narostla do všech směrů. V první vlně bude dostupná v provedení Combi, liftback přijde později.

 
V nárazových testech Euro NCAP získala Octavia čtvrté generace 92 % za ochranu posádky, což ji řadí k nejbezpečnějším vozům v daném segmentu.
I když pohledově nejsou vidět markantní rozdíly mezi novou a předchozí generaci, přesto jsou veliké. Nejen v rozměrech, kde např. provedení Combi se prodloužilo o 22 mm a na šířku o 15 mm, ale zejména v předních partiích. Maska ve spojení s novými Full LED světlomety osazovanými již v základním vybavení, vypadá agresivněji. Volitelně je k dispozici i varianta LED Matrix se segmenty proti oslnění
Interiér je také přepracován, zaujme dvouramenný volant a digitální displej před řidičem. Poprvé lze za příplatek pořídit head-up displej s promítáním na čelní sklo. Velká obrazovka uprostřed palubovky, která se přesunula nahoru a průduchy klimatizace naopak pod ní, se může pochlubit ovládáním gesty nebo digitální asistentkou Laurou. Manuální ovládání klimatizace nahradil dotykový displej.   
Pod kapotu může být benzinový čtyřválec 1,5 TSI (110 kW), nebo vznětové dvoulitrové jednotky o výkonech 85 a 110 kW. Objem zavazadlového prostoru u Combi vzrostl o 30 l (640 l), v provedení liftback o 10 l (600 l).  
 
Publikováno: 10. 4. 2020 | Počet zobrazení: 995 článek mě zaujal 241
Zaujal Vás tento článek?
Ano