asseco Aimtec murr

Koncept DS s haptickým 3D ovládáním

Mohl být k vidění v Ženevě, kdyby nebyl prestižní autosalon na poslední chvíli zrušen. Unikátní koncept se představí zatím jen na obrázcích.

 

Plně elektrický model DS Aero Sport Lounge je avantgardní crossover, který by měl nabízet výkon 500 kW a masivní 110 kWh baterii umožňující dojezd přes 650 km.
Za rozsvíceným logem je maska obklopená po stranách minimalistickými Matrix LED světlomety. Za maskou v podobě velké obrazovky zobrazující techno animace je umístěna řada samohybných senzorů a kamer připravených číst silnici a poskytnout autonomii na vysoké úrovni. Otevření jedněch ze dvou obřích dveří umožňuje přístup do futuristického interiéru, charakteristického mj. unikátními sedadly s hlubokým rozdvojením uprostřed, a v rozporu se současnými trendy jen s minimálním využitím displejů. Najdeme je třeba ve funkci digitálních zpětných zrcátek. Místo dotykových obrazovek jsou malé „ultrahaptické“ reproduktory, které řidiče i posádku informují o přijetí ručního signálu, na základě kterého mohou reagovat. K tomu mohou využít palubního asistenta, s nímž může posádka konverzovat, nebo technologii inteligentního 3D ultrazvuku, vyvolávajícího pocit, že se dotýkáte ovládacích prvků a textur neviditelných objektů ve zcela prázdném prostoru. Volant připomíná řízení letadla, středová konzola je navržena ke sledování pohybů rukou a příkazy prostřednictvím gest.

 
Publikováno: 10. 4. 2020 | Počet zobrazení: 1232 článek mě zaujal 275
Zaujal Vás tento článek?
Ano