asseco Aimtec murr

Zbrojaři představili vysoce aktuální novinku

Všechny společnosti zbrojařského holdingu Czechoslovak Group, kam patří i kopřivnická Tatra Truck, vyrábějí i v dnešní koronavirové době, ale za přísných bezpečnostních opatření.

 
Společnost Excalibur Army, která je jednou z klíčových značek holdingu, nyní představila novinku v podobě dekontaminačního vozidla Decon. Jde o speciální vozidlo určené pro rychlou dekontaminaci a dezinfekci, které své uplatnění najde mj. právě při epidemiích a dalších situacích přinášejících ohrožení zdraví a životů obyvatelstva. Decon byl vyvinut pro ozbrojené složky konkrétního zahraničního uživatele, ale své uplatnění najde i v civilním sektoru, pro který je určena verze s označením ER.
Mobilní dekontaminační systém na podvozku Tatra Force 4x4 umožňuje tříčlenné posádce účinně dekontaminovat nejen vozidla téměř všech rozměrů, ale i vybavení, materiál, osoby a statické objekty. Nabízí volitelnou konfiguraci podvozku i nástavby. K základní výbavě patří (ve vojenské i civilní verzi)  plošina obsluhy s vysokým dosahem. Decon je vhodný i pro povrchové ošetření vozovky a kromě účinné dekontaminace umožňuje i částečnou likvidaci požárů.
 
Publikováno: 9. 6. 2020 | Počet zobrazení: 990 článek mě zaujal 235
Zaujal Vás tento článek?
Ano