asseco Aimtec murr

Nejmenší 4K miniPC

Čínská firma Chuwi představila pod názvem LarkBox ultraminiaturní PC s rozlišením 4K, který označuje za nejmenší zařízení své kategorie na světě.

 
Podle výrobce je minipočítač určen pro kancelářskou práci i zábavu, pro něž poskytuje přes své miniaturní rozměry (pouhých 61 x 61 x 43 mm) dostatečný komplexní výkon ekvivalentní malému stolnímu počítači.
Zařízení o hmotnosti 127 g (je lehčí než většina telefonů na trhu) je osazeno procesorem 8. generace Intel N4100 Gemini Lake (14nm procesor se 6 W TDP a 4 jádry, která pracují se základními frekvencemi 1,1 a 2,4 GHz, bez technologie Hyper-Threading), vestavěnou grafickou kartou UHD Graphics 600, 6 GB RAM a diskem SSD 128 GB, podporuje také 128GB microSD karty.
Pohotovostní napájení procesoru (standby) činí pouze 5 W. Díky aktivnímu chladicímu ventilátoru tento model při vysokém zatížení negeneruje žádné vysoké teploty. Podle informací výrobce má zařízení nabídnout i podporu Bluetooth 5.0 či integraci klasických portů, jako je USB-C, HDMI nebo 3,5mm jack.
MiniPC je možné připojit ke 4K TV a sledovat jeho prostřednictvím obsah, nebo jej dokonce připevnit na zadní stranu monitoru nebo televizoru skrze rozhraní VESA a vytvořit tak jednoduše All-In-One počítač. Cenu ani dostupnost LarkBoxu výrobce zatím nezveřejnil.
 
Publikováno: 14. 7. 2020 | Počet zobrazení: 792 článek mě zaujal 175
Zaujal Vás tento článek?
Ano