asseco Aimtec murr

Vysouvací nabíječky

Prototyp nabíjecí stanice britské firmy Urban Electric řeší inteligentním způsobem problematiku městského nabíjení elektromobilů.

 

Pozoruhodný projekt nabíječky v podobě zasouvacího sloupku, který byl vyvinut speciálně pro vyřešení problému „pouličního domácího nabíjení“ pro 43 % britských domácností, se nyní testuje v Oxfordu.
Nabíječky jsou určeny především pro pohodlné noční nabíjení zaparkovaných vozidel lidí, kteří zde žijí. Nabíjecí sloupky dodávají 7 kW do každé zásuvky (což odpovídá běžným domácím tzv. wallboxům a představuje rozumné řešení pro nabíjení např. přes noc a ani ve větší koncentraci nepředstavuje problém s přetížením elektrické sítě), a když se nepoužívají, jednoduše se zatáhnou pod zem. Díky nenápadnému designu zatahovacího systému nabíječky na chodníku nepřekážejí. Mezi další výhody „smart“ vysouvacích nabíječek patří kromě kompaktního provedení i snadná instalace a provoz nevyžadující žádný speciální kabel, možnost ovládání prostřednictvím mobilní aplikace a upgrade v případě potřeby. Komerční výroba je plánována na rok 2021.

 
Publikováno: 14. 7. 2020 | Počet zobrazení: 901 článek mě zaujal 219
Zaujal Vás tento článek?
Ano