asseco Aimtec murr

Ložiska s nejvyšší nosností na světě

Japonská společnost NTN představila soudečková ložiska nové generace, která přináší extrémní životnost, nejvyšší omezující rychlosti a zatížitelnost na trhu.

 

Kloubová válečková ložiska řady Ultage kombinují špičkové materiály, optimalizovaný design a vysoce výkonnou klec z lisované oceli, zajišťující vyšší tuhost, stabilitu a lepší mazací tok v celém ložisku (lze použít olej i mazivo). Konstrukční vlastnosti umožňují o 20 % vyšší nejvyšší přípustnou rychlost ve srovnání s konvenčním designem, což snižuje provozní teploty, prodlužuje intervaly mazání a udržuje výrobní linky déle v chodu.
Ložiska jsou vyrobena z prvotřídní oceli, mají výrazně zvětšený průměr soudků a obsahují jejich maximální počet. Tím je dosaženo nejen vysoké nosnosti (podle výrobce největší v průmyslu), ale i delší životnosti, která je až 6násobná oproti konvenčnímu ložisku. Základní dynamické zatížení je až o 70 % větší a ve srovnání s běžnými ložisky nabízí až o 35 % vyšší základní statickou únosnost.
Speciální proces tepelného zpracování zajišťuje rozměrovou stabilitu ložiska při vysokých teplotách (odolává provozní teplotě až do 200 °C) při zachování vysoké tvrdosti.

 
Publikováno: 14. 7. 2020 | Počet zobrazení: 786 článek mě zaujal 191
Zaujal Vás tento článek?
Ano