asseco Aimtec murr

Uber Eats míří do oblak

Zatímco v Česku a dalších šesti zemích společnost Uber Eats, která se specializuje na rozvoz jídla, končí, jinde má naopak smělé ambice.

 
Svědčí o tom futuristický koncept přepravního dronu pro dopravu jídel, který představil jako vývojový projekt šéf Uber Elevate Eric Allison. Nový robot je vybaven rotujícími křídly a šesti rotory. Jednou by měl být použit k rychlé dodávce jídel pro dvě osoby. Je koncipován pro dodání na kratší vzdálenosti (podle dostupných informací je baterie schopná zvládnout na jedno dobití dolet zhruba 20 km nebo celkovou dobu letu 18 minut).
Společnost již dříve uvedla, že jídlo dopraví dronem do centrální výdejní oblasti, odkud je vyzvednou a doručí řidiči Uber v autech, tzn. jde o jiný koncept než firmy jako Alphabet apod., které už testují dodávkové drony pro dopravu až ke dveřím zákazníka. Nicméně magazín Forbes, který přinesl informaci o projektu, také klade otázku, zda nejde jen o další tzv. vaporware – futuristický produkt, který se ve skutečnosti nedostane do reálného světa, podobně jako vzdušné taxíky, které Uber sliboval do dvou let už v roce 2017.
 
Publikováno: 14. 7. 2020 | Počet zobrazení: 1187 článek mě zaujal 242
Zaujal Vás tento článek?
Ano