asseco Aimtec murr

Vysokorychlostní obrábění náročných materiálů

Britský výrobce nástrojů Quickgrind rozšířil své portfolio o novou řadu koncových fréz s tvrdými karbidy s označením Mirage Super.

 
Jde o inovaci řady Mirage s novou generací technologie povlakování kombinovanou se speciálním substrátem z mikrovláknového karbidu. Substrát zvyšuje výkon na nejnáročnějších materiálech a nabízí vysoce výkonné řezání (HPC) při obrábění titanu, Inconelu, duplexu, nerezové oceli a vysoce legovaných materiálů.
Novinka je k dispozici se 4, 5, 6 či více drážkami v průměrech od 3 do 32 mm s jakoukoli kombinací poloměru přípravy hran, lamače třísek, chladicí kapaliny nebo redukce stopky. Je ideální pro aplikace s trochoidním frézováním na náročných materiálech.
Pozoruhodné výkonové parametry byly dosaženy díky novému procesu nanášení XRed-SL, vyvinutému na základě pokročilé obloukové technologie. Nanáší povlaky na mnohem vyšších úrovních energie, než je to možné s konvenčními postupy. Tím se dosahuje významně zvýšené hustoty povlaku, jeho zlepšené odolnosti proti oděru a snížení tendence k odštípnutí na řezné hraně.
Řezné schopnosti jsou zlepšeny díky vysoce řízenému složení a gradientům vnitřního napětí vykazujícím zvýšený výkon při suchém i mokrém obrábění. Vícevrstvý povlak na bázi TiSiN byl vyvinut pro vysokorychlostní frézování nejtvrdších a nejnáročnějších materiálů včetně exotických slitin niklu a titanu za nízkých mazacích a suchých podmínek. Nejlépe pracuje na nástrojích z karbidu wolframu, kde odolává teplotám až 1100 °C na špičce.
 
Publikováno: 19. 8. 2020 | Počet zobrazení: 757 článek mě zaujal 185
Zaujal Vás tento článek?
Ano