asseco Aimtec murr

Nové obráběcí centrum na výrobu forem

Výrobce obráběcích strojů Waldrich Coburg, který letos slaví 100 let od svého založení, uvádí na trh nový model v řadě Taurus se zaměřením na výrobu forem.

 
Své první sériově vyráběné obráběcí centrum (na rozdíl od zakázkové výroby) představila firma téměř před čtyřmi lety, a řada vertikálních fréz Taurus 25 a Taurus 30 se setkala s velkým úspěchem.
Nová vertikální můstková fréza Taurus 30 Gemini v sobě spojuje vynikající konstrukční stabilitu při vysokorychlostním obrábění, zvýšenou úroveň produktivity, dobrou povrchovou úpravu a vysokou přesnost. Stroj kombinuje hrubování s plným výkonem až po těžké řezání, dokončování při vysokých rychlostech a zůstává stále vysoce přesný po celou dobu životnosti. Je vhodný pro výrobu forem a umožňuje hrubování až do 63 kW/1500 Nm a dynamické vysokorychlostní dokončování při 20 000 ot/min. Pozoruhodným rysem konstrukce jsou hydrostatické vodicí lišty tlumicí vibrace, které zajišťují klidný provoz bez opotřebení ve všech osách.
Ve výbavě novinky lze najít různé užitečné prvky, jako je např. videokamera umístěná v pracovní oblasti (umožňuje operátorovi prohlížet vzdálenou stranu obrobku), systém Interactive Production inPro, který umožňuje ergonomický provoz a přispívá k jeho bezpečnosti. Obsluha je podporována systémem nabídkového rozhraní, interaktivní diagnostickou nápovědou pro rychlé vyhledávání chyb a informacemi o používání stroje. Dalším užitečným prvkem výbavy je bezpečnostní balíček pro výrobu, který obsahuje čisticí stanici pro přírubu nástroje a systém detekce poškození nástroje pomocí laseru.
 
Publikováno: 11. 9. 2020 | Počet zobrazení: 710 článek mě zaujal 180
Zaujal Vás tento článek?
Ano