asseco Aimtec murr

Zima nesmí ubrat na eleganci

Podle předpovědí přijde zima znenadání, bez toho, abychom si užili babího léta. Proto již nyní představuje společnost ALCAR nové modely kol pro zimní sezónu, odolný ochranný lak i nejrychlejší TMPS na trhu.

 

Ze značek, které ALCAR zastupuje na českém trhu, přichází právě prémiová značka AEZ s novým modelem Tioga. Tento název si značka vypůjčila z jazyka indiánského kmene Irokézů a znamená „kde se cesta rozdvojuje", tak i design kola má vetknuté „rozdvojení" v podobě dvojitých paprsků. K dispozici je ve dvou provedeních: Tioga graphite – využívá jednobarevný grafitový lak, Tioga titan – kombinuje grafitový lak s leštěnou čelní plochou.
Také značka DEZENT přišla s novým kolem DEZENT TR silver, které nabízí sportovní design dvojitých paprsků se stříbrným lakováním, zatímco varianta DEZENT TR black sází na elegantní celočerný lak.
Všechna litá kola zastoupených značek (AEZ, DOTZ, DEZENT) disponují nyní výtečnou ochranou (nejen pro zimní sezonu) díky třem různým vrstvám vylepšeného a odolného laku SRC. Základem je extrémně tvrdý černý nebo světle šedý práškový lak nanášený elektrostaticky a následně vytvrzený v peci 45 minut při 210 °C. Druhá vrstva barevného laku se aplikuje v tekutém stavu a po dobu 40 minut je stabilizována při teplotě 180 °C. Jako svrchní vrstvu a první linii obrany proti vlivům prostředí nakonec kolo dostane dvě vrstvy prémiového bezbarvého laku. Kvalitu laku firma pravidelně testuje. Agresivní podmínky zimního provozu se simulují např. v testu se solným postřikem a testu odolnosti vůči korozi. Během testů, které pro ALCAR provádí nezávislá externí laboratoř, musí kola odolat po dobu 300 hodin působení štěrku, soli, octové kyseliny a chloridu měďnatého.

Hybridní kolo v novém
S odolnějším lakem je nabízena i další novinka: Jednodílné hybridní ocelové kolo 2.0, opatřené novou generací antracitového laku a schválené i pro předcházející generaci Škoda Octavia 3, VW Golf VII, Seat Leon a Audi A3.
K litým kolům AEZ a DOTZ nabízí ALCAR zajímavý (a velice praktický) bonus – pokud si vyberete jakýkoliv design od těchto značek a objednáte ke kolům bezpečnostní šrouby či matice Sicuplus, dostanete je zdarma. Akce platí až do 30. listopadu 2020, takže ji stihnou i ti, kteří budou přezouvat na zimu až později.
Aby ALCAR zájemcům ulehčil výběr zimní sady kol a pneumatik ze svého aktuálního portfolia téměř 70 designů litých kol, vybral 12 vhodných pro zimní období, které zařadil do své podzimní nabídky. Při výběru lze využívat i unikátní 3D konfigurátor kol, který zobrazuje jen kombinace homologované pro provoz na veřejných komunikacích v ČR.

Nová generace TPMS
Firma uvedla na trh i výrazně vylepšenou generaci produktů TPMS pro osobní vozy. Nový ALCAR Tech600m vyvinutý ve spolupráci s firmou BARTEC je nejmodernější a nejrychlejší programovací a diagnostický přístroj TPMS na trhu. Umožňuje velmi rychlé programování senzorů a jejich párování s vozidlem pomocí bezdrátového modulu OBDII. Umí automatické rozpoznání a lze ho integrovat do podnikového informačního systému.
Nová generace senzorů s TÜV certifikací přináší rozšířené pokrytí vozidel senzory Plug & Drive a Universal, nejrychlejšího bezdrátového programování senzorů na trhu, vylepšené kompatibility s programovacími přístroji TPMS nezávislých výrobců, schválení senzorů až do rychlosti 300 km/h a možnosti jejich opakovaného přeprogramování.
Informace o všech aktuálních novinkách si motoristé mohou přečíst i na novém webu, který ALCAR spustil v září.

 
Publikováno: 22. 10. 2020 | Počet zobrazení: 655 článek mě zaujal 171
Zaujal Vás tento článek?
Ano