asseco Aimtec murr

Největší elektrolyzér na světě

Společnost Sunfire dodala nejvýkonnější vysokoteplotní elektrolyzér (HTE) GrinHy2.0 pro energeticky vysoce efektivní výrobu vodíku.

 
V rámci projektu GrInHy2.0 bude systém Sunfire HTE s jmenovitým elektrickým výkonem 720 kW poprvé v průmyslovém prostředí nasazen u společnosti Salzgitter Flachstahl. Očekává se, že elektrolyzér bude v provozu nejméně 13 000 hodin do konce roku 2022, přičemž z obnovitelné elektřiny by měl vyrábět přinejmenším 100 tun „zeleného“ vodíku.
V souvislosti s nedávno přijatými vodíkovými strategiemi EU byla zdůrazněna potřeba výkonných elektrolyzérů pro výrobu udržitelných výrobků z oceli. V současnosti ocelářský průmysl intenzivně vyvíjí nové způsoby výroby s nízkými emisemi CO2. Ocel vyžaduje zelený vodík a implementace GrInHy2.0 ukazuje velký potenciál tohoto nosiče energie pro energeticky náročná průmyslová odvětví.
GrInHy2.0 je dalším krokem společnosti Salzgitter k výrobě oceli s nízkými emisemi CO2 v rámci inovačního projektu SALCOS (Salzgitter Low CO2 Steelmaking). Původní projekt GrinHy byl zahájen v roce 2016, a projekt GrinHy2.0 bude stavět na jeho úspěchu.
 
Publikováno: 22. 10. 2020 | Počet zobrazení: 684 článek mě zaujal 166
Zaujal Vás tento článek?
Ano